Găzduirea WordPress

gazduire web, wordpreaa hosting megahostWordPress este cel mai utilizată platformă destinată creării de site-uri și gestionării de conținut din lume. Aceasta asigură funcționarea unui număr imens de pagini web, de la bloguri personale și startup-uri, până la corporații imense, de talie mondială. Popularitatea WordPress se datorează faptului că este gratuit, open source și poate fi utilizat atât de dezvoltatori experimentați, cât și de începători, care nu cunosc prea mult despre programare. Astfel, pentru a garanta o mai bună performanță a site-urilor create pe platforma dată, au apărut servicii specifice de găzduire pentru WordPress. Să vedem care este specificul acestora.

Ce este WordPress Hosting?

În cel mai simplu mod, un WordPress hosting este un serviciu de găzduire web optimizat pentru a asigura o bună performanță a site-urilor create pe WordPress. Funcțiile suplimentare, care vin cu acest tip de serviciu, variază în funcție de furnizorul și tariful selectat. Însă, în general, sunt prezente instrumente care asigură instalarea rapidă a WordPress pe site-ul tău sau actualizarea automată a nucleului, adică a sistemului ce stă la baza platformei.

De regulă, un astfel de hosting va avea o asistență tehnică cunoaște care mai bine aspectele tehnice ale WordPress, decât un administrator obișnuit. Totuși, trebuie să reții că nu este neapărat nevoie să ai o găzduire destinată anume acestei platforme. Site-ul va funcționa perfect cu aproape orice alt tip, așa cum cerințele WordPress sunt minime. Prin urmare, chiar și tariful minim al MegaHost, de doar 2.99 Euro, este suficient, deoarece include 5 GB stocare SSD, trafic necontorizat, 2 domenii găzduite, subdomenii nelimitate și capacitate de prelucrare a 200 de mailuri pe oră. În plus, ai acces la asistență tehnică 24/24, cu personal calificat, inclusiv în WordPress și Backup Profesional Zilnic JetBackup, prestat de specialişti în domeniu.

Trei cele mai importante beneficii ale unui hosting pentru WordPress

Indiferent de tipul de web hosting pentru WordPress ales vei obține unele beneficii majore, care vor influența modul de funcționare a site-ului tău. Printre acestea există trei de bază pe care ar trebui să le cunoști:

Viteză rapidă

Astăzi, nevoia unui website cu încărcare rapidă este indiscutabilă. Aceasta are un impact major asupra retenției și experienței pe care o oferi utilizatorilor, precum și asupra poziției în motoarele de căutare. Utilizând o găzduire pentru WordPress, vei accelera semnificativ timpul de încărcare a site-ului. Chiar și un hosting virtual poate îmbunătăți semnificativ performanța, ne mai vorbind despre cele de tip vps. Doar având posibilitatea de a rula site-ul WordPress pe anumite servere speciale, vei avea putea face anumite schimbări de optimizare și ajustări de performanță.

Datorită găzduirii WordPress vei obține ușor un mediu care a fost complet optimizat pentru nevoile site-ul tău. În plus, vei avea în spate o echipă și experți WordPress care vor lucra pentru înlăturarea oricăror probleme și îți vor oferi sfaturi pentru a crește în continuare nivelul de performanță.

Nivel ridicat de securitate

De obicei, puțini se gândesc la securitate până nu este deja prea târziu. Cu toate acestea, fiind pedant cu privire la securitatea site-ului web, îl vei păstra în siguranță, inclusiv și toate datele vizitatorilor și utilizatorilor. Găzduirea WordPress are avantajul unic de a putea proteja împotriva atacurilor specifice pentru platforma dată. Pe când dacă utilizezi un plan de hosting general, toate protocoale de securitate sunt gândite împotriva atacurilor mai ample. Așa cum WordPress este cel mai frecvent piratat sistem de gestionare a conținutului, cu siguranță ai nevoie de un sistem specific de protecție.

Optând pentru un hosting WordPress e ca și cum ai fi cu câțiva pași înainte. Dacă site-ul tău se confruntă cu o încălcare a securității, administratorul te va ajuta să refaci pagina complet și să repari orice problemă.

Software actualizat

Când utilizezi WordPress e nevoie să faci actualizări de sistem regulate. Este o sarcină simplă și durează câteva minute, însă mulți proprietari de site-uri uită să verifice disponibilitatea noilor versiuni. În plus, lucrul dat are o influență semnificativă asupra performanței și securității. Fără update-uri de teme și plugin-uri, practic lași site-ul deschis pentru vulnerabilități.

În funcție de furnizorul de găzduire selectat, actualizările de sistem pot face sau nu parte din tarif. Dar, după cum am menționat, dacă vrei ca site-ul tău să fie asigurat împotriva oricăror tipuri de probleme recente de securitate, este binevenit să ai cele mai recente versiuni ale nucleului, temelor și plugin-urilor.

Cu siguranță, site-ul tău va fi perfect funcțional și cu orice alt tip de găzduire web, însă dacă îți dorești un sistem optimizat și securizat, WordPress Hosting este alegerea potrivită. Prin urmare, procesul de gestionare a proiectului tău online, cât și experiența utilizatorilor va fi una mult mai bună și simplă.