3 moduri pentru colectarea de statistici WordPress

Statisticile unui website ne ofera date exacte privind numarul de vizitatori, densitatea vizitelor, tarile de provenienta si multe altele. Exista cateva plugin-uri pentru WordPress care furnizeaza date statistice, dar si aplicatii third-party oferite de furnizorul de hosting. De asemenea, puteti folosi si instrumente de analiza cloud-based. Mai departe vom vorbi despre fiecare in parte.

1) Plugin-uri WordPress – Exista o serie de plugin-uri WordPress care colecteaza date statistice, si puteti utiliza de asemenea Jetpack, un serviciu care ofera caracteristici specifice WordPress.com pentru instantele WordPress de pe conturile de gazduire. Pur si simplu logati-va in adminul WordPress, activati Jetpack si apoi WordPress.com Stats.

2) Aplicatii third-party – Doua dintre cele mai populare aplicatii statistice oferite de furnizorii de web hosting sunt Webalizer si AWStats. Ambele au avantajele lor, si in multe cazuri este indicat sa o utilizati pe cea pe care o ofera furnizorul dvs. de hosting. Cu web hosting Romania de la Megahost toate pachetele de gazduire web shared beneficiaza gratuit de AwStats pentru colectarea de statistici.

3) Instrumente cloud-based – Multe servicii third-party ofera analiza gratuita pentru website-uri. Google Analytics este printre cele favorite, mai ales pentru ca se integreaza si cu alte aplicatii, cum ar fi Google Webmaster Tools si Google AdSense. Dezavantajul acestor aplicatii este ca site-ul dvs. trebuie sa incarce scripturi third-party, ceea ce poate duce uneori la un mic lag pentru vizitatorii dvs.

Chair daca folositi mai multe instrumente statistice, acesta nu este nicidecum un impediment. Din contra, chiar ar trebui sa faceti acest lucru pentru a obtine informatiile de care aveti nevoie. Urmatorul pas este sa le analizati si sa le utilizati pentru a va imbunatati site-ul si pentru a-l face mai atractiv pentru vizitatorii dvs.