Backup-ul – parte esentiala a securitatii in hosting?

Nu exista nicio indoiala de faptul ca backup-urile reprezinta o parte vitala a industriei de hosting. Dar oare acestea sunt esentiale pentru o mai buna securitate? Daca nu aveti backup-uri bune, securitatea site-ului dvs., a VPS-ului sau a serverului dedicat este in pericol? Multi experti sustin ca da.

O mare parte din conceptul de securitate in hosting presupune protejarea serverului web de intruziuni, fie prin intermediul website-urilor, fie prin alte protocoale. De asemenea, exista exista si proceduri de recuperare in cazul in care serverul dvs. a fost victima unui atac. Acestea implica eliminarea malware-ului, repararea sistemelor de fisiere deteriorate, blocarea utilizatorilor rau intentionati sau chiar recuperarea fisierelor din backup-uri.

Anumite tipuri de atacuri pot afecta sistemele de date, prin coruperea datelor sau prin deteriorarea hardware-ului fizic. Oricum, backup-urile devin esentiale atunci cand datele sunt compromise in vreun fel.

Backup-urile si recuperarea acestora reprezinta intr-adevar o parte vitala a securitatii de ansamblu a unui sistem. O bresa de securitate v-ar putea pune in pericol datele si nu stiti niciodata cand veti avea nevoie de un backup pentru a rezolva problema usor si rapid.

megahost.ro foloseste servere de backup dedicate pentru hosting, ce utilizeaza ultimele softuri in materie de baclup de la liderul de piata in domeniu: http://www.r1soft.com/