3 motive pentru care nu puteti accesa cPanel

cpanel probleme accessPentru a accesa panoul de control cPanel, va trebui sa accesati un port non-standard. Portul default pentru a accesa cPanel prin conexiuni necriptate este 2082, iar pentru conexiuni criptate este 2083 . Nu trebuie sa specificati aceste porturi cand accesati cPanel din browser, deoarece adresa la care accesati cPanel (domeniu.ro/cpanel) va redirectioneaza automat. Cu toate acestea, in unele cazuri este posibil sa nu functioneze. Iata cateva cauze posibile:

1) Firewall-ul blocheaza aceste porturi. Aceasta este problema cea mai usor de remediat. Daca firewall-ul dvs. blocheaza porturile cPanel, tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti acele porturi.

2) Furnizorul dvs. de servicii de Internet (ISP) le blocheaza. Aici problema este un pic mai delicata. Daca ISP-ul dvs. blocheaza porturile cPanel, s-ar putea sa aveti nevoie de o metoda alternativa de accesare. In functie de furnizorul dvs. de hosting si posibilitatile oferite de acesta, ar trebui sa fiti în masura sa utilizati o adresa URL alternativa pentru a accesa cPanel prin portul 80 (portul standard de web).

3) Nu puteti accesa porturile de la locul de munca. Daca puteti justifica de ce aveti nevoie sa folositi cPanel în timpul orelor de lucru, ar trebui sa vorbiti cu superiorul dvs. pentru a obtine acordul pentru deblocarea portului de care aveti nevoie.

Daca tot nu puteti sa accesati cPanel, s-ar putea sa trebuiasca sa utilizati SSH tunneling, un proxy sau un VPN pentru a accesa panoul de control pentru web hosting. Puteti gasi versiuni gratuite si premium pentru toate aceste solutii.