Cum evaluati uptime-ul pentru blog hosting

Unul dintre aspectele de marketing cele mai importante pentru o companie de hosting este uptime-ul garantat. Multe companii garanteaza uptime de 99,9%. Problema cu aceste promisiuni este ca niciodata nu veti gasi furnizor de hosting care sa promita uptime de 85% sau chiar 95%. Daca aveti un blog, in special unul cu trafic mare, uptime-ul este esential, si va trebui sa va faceti timp pentru a “investiga” promisiunile referitoare la uptime-ul garantat de 99.9%.

Va trebui sa aflati daca cifrele promise sunt intr-adevar veridice. Exista cateva modalitati in care puteti face acest lucru:

1) Puteti lua legatura cu fostii si actualii clienti ai companiei de hosting respective, in special cu cei ai caror site-uri sunt similare cu al dvs. in ceea ce priveste load-ul de pe server si latimea de banda.

2) Puteti solicita date proprii ale companiei, cum ar fi grafice de retea care sa afiseze uptime-ul. De asemenea, poate fi util sa verificati si pe site-urile care urmaresc uptime-ul firmelor de hosting, atata timp cat aveti posibilitatea sa verificati daca acestea sunt impartiale.

Termenul de “uptime garantat” nu este neaparat un termen relevant. Daca ati citit termenii de furnizare a serviciilor dintr-un contract de hosting, veti observa ca nicio companie nu-si asuma responsabilitatea pentru downtime-ul survenit in urma unor situatii de forta majora, cum ar fi furtunile care intrerup alimentarea cu energie electrica, etc.

In cele din urma, ar trebui sa stiti ca uptime-ul nu este totul. Unele servere pot functiona neintrerupt timp de doi sau mai multi ani, dar asta inseamna ca nu au mai fost facute update-uri de kernel si probabil prezinta unele riscuri de securitate. Asigurati-va ca luati cunostinta si de alti factori inainte de a opta pentru un furnizor de blog hosting.