Ce este CloudFlare si cum se activeaza din cPanel

CloudFlare este un serviciu online de analiza, protectie si caching distribuit al continutului dvs. static. Odata ce site-ul dvs. este propulsat de CloudFlare, traficul de pe acesta este rutat prin intermediul retelei globale CloudFlare. Astfel, se optimizeaza in mod automat livrarea continutului web, astfel incat vizitatorii sa se poata bucura de incarcarea rapida a paginilor web si de cele mai bune performante. De asemenea, CloudFlare blocheaza si atacurile cibernetice si limiteaza botii si crawlerele care abuzeaza de latimea de banda si de resursele serverului dvs. de hosting. Pe scurt, website-urile propulsate de CloudFlare se bucura de o imbunatatire semnificativa a performantelor si de o rata mai scazuta a atacurilor de tip spam si nu numai.

Cum se activeaza CloudFlare din cPanel

1) Logati-va in cPanel

2) Din sectiunea Software/Services, dati click pe iconita CloudFlare

Activarea CloudFlare din cPanel - tutoriale blog megahost.ro

3) Va aparea o fereastra in care vi se va cere sa introduceti o adresa de e-mail. Dupa ce ati introdus adresa, bifati casuta din dreptul randului “I have read and agree to abide by CloudFlare’s Terms of Service” si dati click pe butonul “Signup Now!

cpanel activeaza cloudflare

 

 

 

 

 

 

 

4) Va aparea o fereastra din care puteti activa CloudFlare pentru site-ul dvs. Observati ca sub “Status” apare “Not Powered by CloudFlare“. Dati click pe norul gri de sub “CloudFlare Status” pentru a activa CloudFlare. Activarea dureaza circa 5 minute.

5) Dupa ce CloudFlare a fost activat, norul gri va deveni auriu, iar sub “Status” va scrie “Powered by CloudFlare“.

cloudflare activat

 

 

 

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul oficial CloudFlare. Detalii interesante puteti gasi si pe blogul lor, http://blog.cloudflare.com/

Atentie: Acest serviciu se adreseaza in acest moment acelor detinatori de websiteuri care au vizitatori cu preponderenta din strainatate. Acest lucru se datoreaza faptului ca reteaua CloudFlare nu detine in acest moment servere in Romania, cel mai apropiat nod CloudFlare fiind in Viena – Austria.