3 tipuri de certificate SSL folosite in hosting

Protocoalele SSL (Secure Socket Layers) sunt protocoale ce permit o comunicare securizata pe internet. Acest lucru permite browserului web sa se conecteze intr-un mod sigur la site-urile si serverele pe care sunt gazduite acestea. Majoritatea site-urilor de tipul e-commerce folosesc aceasta tehnologie pentru a asigura securitatea datelor si a transmisiilor de date pentru clienti. Prin urmare, daca intentionati sa porniti o afacere online, este foarte important sa intelegeti necesitatea utilizarii uni certificat SSL.

1. Certificat cu Validarea domeniului
Exista o varietate de optiuni pentru achizitionarea unui certificat digital SSL. Tipul de certificat depinde de tipul de activitate pe care o desfasurati. Unul dintre tipuri, cunoscut si ca validarea domeniului, este cel mai ieftin certificat SSL si se poate plati lunar. Se poat achizitiona in cateva minute si este disponibil in 2 variante de cryptare, 128 si 256 biti. Din pacate acest certificat nu poate garanta clientului ca site-ul este 100% sigur si legitim.

2. Certificat cu Validarea companiei
Acest tip de certificat este unul dintre cele mai sigure si este oferit doar in criptare pe 256 biti. Este de obicei folosit de organizatiile sau companiile mari, cu o relatie puternica de incredere cu clientii lor. Pentru a achiziona un astfel de certificat, documentele de organizare trebuie sa fie prezentate si revizuite. Acest certificat poate costa cateva sute de dolari anual, insa ofera factorul de incredere final pentru clienti.

3. Certificat cu Validare Extinsa
Acest tip de certificat ofera cel mai inalt nivel de securitate dintre toate certificatele SSL. Este deci si cel mai scump insa merita fiecare banut. Este utilizat pentru informatii strict confidentiale, cum ar fi dosarele medicale sau informatiile bancare. De asemenea, daca aveti un magazin online acest tip de certificat ofera o securitate suplimentara pentru clientii dvs.

In cazul in care intrati in industria comertului electronic, cel mai bine este sa selectati acel certificat SSL care se potriveste afacerii dvs. In cazul in care considerati ca un astfel de certificat SSL nu este necesar pentru afacerea dvs. ar fi bine sa va ganditi din nou la acest aspect. In cazul in care un hacker reuseste sa penetreze sistemul dvs sau contul de hosting, ar putea fi sfarsitul pentru activitatea dvs. online.