Ce aduce nou WordPress 3.2 ?

Aminteam intr-un articol anterior ca a fost lansat WordPress 3.2, intitulat, Gershwin, chiar de ziua Independentei (4 iulie).

Iata 5 diferente majore fata de versiunea precedenta, 3.1.x:

1. Cerinte minime pentru instalare
– o modificare tehnica esentiala este ca s-a renuntat la suportul pentru PHP 4.x si MySQl 4.x.
– cerintele minime pentru a rula wordpress 3.2 ar fi PHP 5.2.4 si Mysql 5.0 sau versiuni superioare acestora.
– pentru a fi siguri ca puteti instala wordpress pe contul dvs. de hosting puteti utiliza pluginul Health Check de pe site-ul wordpress, plugin ce va ajuta sa aflati ce versiune de PHP si MySQl ruleaza pe server si daca WordPress 3.2 se poate instala.

2. La revedere IE 6
– s-a renuntat total la suportul pentru browserul Internet Explorer, versiunea 6 sau versiuni inferioare.
– wordpress inca ruleaza pe acest browser, insa functionalitatea este limitata si un mesaj de avertizare apare in panoul de control, recomandand un update pentru browser.

3. O noua tema standard
– noua tema standard pentru wordpress 3.2 se cheama Twenty Eleven, derivata din tema Duster disponibila pe wordpress. org.
– tema beneficiaza de un design modern si foarte aerisit, este compatibila cu HTML 5 si functioneaza perfect pe device-urile mobile ca tablete sau telefoane mobile.

4. Modul pentru atentie maxima la articol
O caracteristica noua in wordpress 3.2 este modul de postare prin care nu se distrage atentia in timpul scrierii unui articol: “Distraction Free”. Daca utilizatorii folosesc modul full screen al editorului wordpress, se aplica un nou mod de scriere eliminand alte elemente de pe ecran, astfel incat atentia utilizatorului sa fie concentrata pe scrierea articolului. Totusi aceasta caracteristica este suficient de inteligenta ca sa permita utilizatorilor sa poata accesa la nevoie celelalte componente disponibile in modul de editare articol.

5. Panou de administrare redesenat
Interfata de administrare a wordpress (Dashboard-ul) a fost redesenata. Noua interfata se incarca mai rapid si este mult mai aerisita conferindu-i un aer mai profesional.

Happy blogging!