Cele 3 tipuri principale de hosting

Web hostingul reprezinta un serviciu prin care, in urma unui abonament sau contract, site-ul dvs. apare online pe internet si poate fi vizitat de oriunde din lume. Uneori este destul de dificil in a alege pachetul de hosting potrivit intrucat pe piata exista o gama foarte variata de oferte si tipuri de pachete de hosting. Indiferent de planul de hosting ales, putem distinge 3 categorii principale de hosting:

1. Gazduire partajata (hostinghosting shared)
Hostingul shared este de departe cel mai popular tip de hosting, marea majoritate a webmasterilor optand pentru acesta. Denumirea vine de la faptul ca resursele unui server de hosting sunt impartite de cateva zeci, poate chiar sute de webmasteri simultan. Serverul este configurat in asa fel incat sa asigure o balanta in utilizarea resurselor de catre toti utilizatorii. Acest tip de pachet se adreseaza webmasterilor care au unu, maxim doua site-uri.

2. Gazduire pe servere private virtuale (VPS Hosting)
Pe masura ce site-urile webmasterilor se dezvolta si devin din ce in ce mai populare sau vizitate, acestia opteaza pentru trecerea de la shared hosting la VPS. Hostingul VPS este probabil cel mai diversificat plan de hosting. Webmasterul beneficiaza de o particica de pe server, ale carei resurse nu mai sunt impartite cu ceilalti webmasteri. Acest lucru imbunatateste performanta contului de hosting. VPS hosting este o optiune economica pentru webmasterii care au nevoie de o solutie puternica, dar nu îsi pot permite înca un server dedicat.

3. Gazduire pe servere dedicate
Ofera acces dedicat la un server care este utilizat doar de webmasterul respectiv oferind astfel mult mai multe resurse si putere pentru site-ul dvs, trafic necontorizat si posibilitatea de-a configura serverul conform nevoilor site-ului sau webmasterului respectiv. Pentru ca pretul unui server dedicat este destul de mare, incepand cu 50 de euro pe luna, acest tip de hosting se adreseaza webmasterilor cu experienta in activitatea online.