SEO Hosting cu mod_rewrite

Cu ajutorul modulului apache mod_rewrite puteti rezolva diferite probleme ce tin de optimizarea site-ului dvs. pentru motoarele de cautare (SEO). Acest modul permite o manipulare complexa a adreselor url, va poate ajuta sa evitati continutul duplicat, sa redirectati url-urile paginilor mutate sau ale linkurilor inexistente si de asemenea poate crea adrese url mai prietenoase pentru motoarele de cautare.

De asemenea poate ajuta la cresterea page rankului site-ului dvs. si plasarea acestuia in pozitii favorabile in motoarele de cautare, poate ajuta la indexarea rapida a site-ului  ceea ce poate duce la cresterea numarului de vizitatori.

Exemplu: o pagina a site-ului dvs are urmatoarea adresa: http://www.megahost.ro/hosting.php?categorie=linux&pagina=1 si ati dori sa o transformati intr-o adresa mai prietenoasa pentru motoarele de cautare: http://www.example.com/hosting/linux/pagina1.php

Acest lucru se poate face foarte usor folosind modulul mod_rewrite:
RewriteEngine On
RewriteRule ^hosting/(.*)/pagina(.*)\.php /hosting.php?categorie=$1&pagina=$2 [L]

Cele 2 linii de mai sus trebuiesc adaugate in fisierul .htaccess in directorul public_html al contului dvs. de hosting. Verificati in prealabil daca pe server este activat acest modul si nu uitati sa actualizati linkurile websiteului catre noile URL-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *