Necesitati de hosting pentru un blog

Blogurile castiga din ce in ce mai mult teren si mai toata lumea are in ziua de astazi un blog pe care publica articole zilnic sau ocazional. Totusi, pentru a avea succes in blogosfera, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte:

Necesitatile blogului dvs.
In primul rand trebuie sa verificati daca pachetul de hosting ales indeplineste necesitatile blogului dvs. Spatiul pe server alocat contului dvs. de hosting trebuie sa fie minim de 10 MB pentru a putea porni un blog. In functie de cat de multe articole urmeaza sa publicati, daca adaugati sau nu imagini sau videoclipuri, spatiul pe disk necesar unui blog poate creste considerabil.

Platforme de blogging populare
Blogger – platforma de blogging a celor de la Google, usor de folosit, permite editarea de articole folosind Microsoft Word sau Google Docs. Este ideala pentru incepatori.
WordPress – cea mai populara platforma de blogging la nivel mondial. Usor de folosit, foarte customizabila, beneficiaza de suport de calitate, multe teme/design-uri si pluginuri pentru diversificarea functionalitatii blogului.
Live Journal – platforma de blogging cu peste 18 milioane de utilizatori, ofera pachete de blogging atat gratuite cat si comerciale
Thumblr – o alta platforma de blogging, foarte populara mai ales pentru faptul ca permite postarea de mesaje scurte, similare celor de pe Twitter.
Posterous – platforma gratuita de blogging insa cu o abordare diferita. Un singur email catre Posterous permite crearea unui cont nou si publicare de articole noi pe blog prin intermediul emailului. A nu se confunda cu platformele de micro-blogging.

Cu toate ca pentru a rula si administra un blog nu sunt necesare cunostiinte foarte avansate despre hosting sau servere, exista momente in care puteti avea diferite probleme, mai ales in cazul in care blogul dvs. devine unul extrem de vizitat. Verificati in prealabil daca pachetul de hosting ales ofera posibilitatea de a instala diferite scripturi sau pluginuri, daca furnizorul de hosting ofera suport tehnic de calitate si informatiile necesare de contact in caz ca experimentati probleme de ordin tehnic.