4 alternative la WordPress

WordPress a devenit atat de renumit in sfera de blog hosting, incat nimeni nu mai ia in considerare si altceva. La urma urmei, WordPress este gratuit, open source si functioneaza bine si pentru bloguri mici, dar si pentru site-uri mari de stiri. Cu toate acestea, exista unele cazuri in care ar s-ar merita si incercarea unor solutii alternative, cum ar fi urmatoarele patru platforme de blogging:

1) Serendipity – Aceasta mica platforma de blogging este ideala pentru un jurnal online, blog, sau chiar mai mult. Bazat pe PHP si cu suport decent de plugin-uri, Serendipity este foarte bun pentru persoanele care doresc ceva simplu.

2) Drupal – In cazul in care cuvantul “simplu” nu face parte din vocabularul dvs., ati putea incerca Drupal. In termeni de functionalitate, Drupal este unul dintre cele mai bune sisteme de management al continutului (CMS) si este complet extensibil, permitandu-va sa creati unul sau chiar mai multe platforme de blogging, precum si site-uri cu continut complex. In plus, este gratuit si open source.

3) LifeType – Renumele lui LifeType sta in fapul ca acesta suporta mai multe bloguri si conturi de utilizator, facandu-l ideal pentru o comunitate online, si este mult mai simplu ca Drupal. LifeType este gratuit si open source si accepta functii standard de blogging precum permalinks, ping-uri si trackback-uri.

4) FlatPress – FlatPress poate fi considerat varianta light a platformelor de blogging. Acesta este pe deplin functional, dar nu va asteaptati sa fiti uimit. Desi salveaza postarile de pe blog in fisiere text simple, are si functii avansate cum ar fi un sistem de plugin, sistem de widget si teme. Ar putea fi subestima foarte usor, dar daca aveti nevoie doar de un blog, cu FlatPress nu veti da gres.

WordPress nu este singura platforma de blogging, dar cu siguranta este cea mai renumita. Cel mai probabil ca furnizorul dvs. de hosting va ofera posibilitatea de a instala WordPress cu un singur click (prin Softaculous), dar merita sa verificati daca sunt disponibile si alte CMS-uri alternative.