4 probleme de securitate cu care se confrunta cloud hostingul

Industria cloud este in plina expansiune, dar exista inca multe firme de hosting care sunt reticente atunci cand vine vorba de serviciile cloud. Multe dintre acestea invoca o lista lunga de probleme de securitate. Din fericire pentru furnizorii de cloud si clientii lor, cele mai multe, daca nu chiar toate aceste probleme, sunt “reparabile” sau vor deveni “reparabile” pe masura ce cloud computing-ul se maturizeaza.

Iata care ar fi cele mai comune probleme de securitate ale cloud hostingului:

1) Stocarea datelor – De unde stim ca datele de pe serverele furnizorului de cloud sunt stocate in conditii de siguranta? In mod cert ca acestea ar trebui sa fie criptate, si in mod ideal, numai proprietarul ar trebui sa aiba capacitatea de a le decripta.

2) Transfer de date – Ca si in cazul stocarii, transferul de date de la punctul A la punctul B trebuie sa fie criptat si protejat prin autentificare securizata .

3) Segregarea datelor – Inevitabil, utilizatorii de cloud vor imparti resursele cu alti utilizatori, dar asta nu inseamna ca si datele trebuie sa fie impartasite fara consimtamantul utilizatorului. Mai mult decat atat, daca datele sunt criptate, furnizorul de cloud poate asigura ca datele de pe spatiul unui utilizator nu sunt in pericol in cazul in care datele unui alt utilizator sunt compromise.

4) User Access Control – Multi furnizori de cloud ofera instrumentele necesare pentru a crea conturi de utilizator pentru o intreaga organizatie, dar ar trebui sa ofere de asemenea si posibilitatea de a ajusta permisiuni pentru fiecare utilizator in parte. Majoritatea utilizatorilor nu au nevoie de acces nelimitat, dar unii utilizatori pot avea nevoie de un grad mai mare de acces decat altii.

Aceste probleme de securitate trebuiesc luate in calcul atunci cand se ia in considerare adoptarea serviciilor de cloud hosting. Toate sunt usor de remediat daca furnizorii de cloud iau masurile necesare pentru a securiza datele utilizatorilor.