Pe masura ce malware-ul a evoluat, atat tehnologic cat si strategic, site-urile micilor intreprinderi au devenit una dintre tintele principale, dar sunt utilizate si ca platforma pentru a lansa noi atacuri. Pentru furnizorii de hosting care gazduiesc aceste site-uri, apararea lor impotriva amenintarii unor astfel de atacuri este o provocare, o responsabilitate si uneori chiar o oportunitate.
Consecintele unei infectii malware (pierderea increderii clientilor, afectarea pozitiei din clasamentul Google, etc.) pot fi devastatoare pentru o afacere de dimensiuni mici. Micile intreprinderi, cu foarte putine exceptii, nu au timpul, resursele si mijloacele necesare pentru a tine pasul cu evolutia amenintarilor malware, ca sa nu mai vorbim de capacitatea de a se proteja impotriva acestora in mod eficient. In multe cazuri, aceste intreprinderi apeleaza la ajutorul furnizorilor de hosting pentru a le oferi instrumentele necesare pentru a-si proteja site-urile.
Tocmai in acest scop, compania de securitate responsabila de crearea scanerului de vulnerabilitati din website-uri, 6Scan, a lansat un nou produs in aceasta saptamana, ce are la baza deja renumitul plugin pentru WordPress, si care functioneaza pe orice site care ruleaza pe serverul web Apache.
Este oarecum firesc ca 6Scan sa se adreseze furnizorilor de hosting ca si canal pentru a distribui acest instrument catre utilizatorii finali, deoarece compania a fost un expozant la conferinta cPanel din octombrie si are un plugin pentru panoul de control. Industria de hosting este deja familiarizata cu servicii similare, cum ar fi SiteLock si StopTheHacker, care ofera de asemenea servicii de scanare website prin intermediul furnizorilor de hosting, cu plugin-uri integrate in panoul de control.
Potrivit co-fondatorului si presendintelui 6Scan, Nitzan Miron, instrumentul se distinge de restul concurentei prin faptul ca dupa scanarea de vulnerabilitati a unui website, acesta ofera, in primul rand, un raport privind natura vulnerabilitatilor si instructiuni pentru ca utilizatorul sa le poata remedia manual, si in al doilea rand, posibilitatatea de a remedia automat orice vulnerabilitati gasite. Bineinteles, aceasta a doua optiune este disponibila in varianta contracost.