Designul siteului web
Primul pas dupa achizitionarea unui nume de domeniu este constructia unui website. Daca aveti experienta in domeniu asta nu va fi o problema pentru Dvs. Daca nu aveti deloc experienta in web design atunci puteti apela la un specialist sau puteti folosi o platforma pentru constructia websiteului, un CMS de exemplu. Cu ajutorul acestuia puteti crea din cateva clickuri pagini web si le puteti administra si modifica ulterior la fel de usor.
Achizitionati un pachet de hosting web
Al doilea pas este sa gazduiti domeniul si paginile siteului pentru ca ele sa fie disponibile online si accesibile vizitatorilor. Un pachet de hosting practic reprezinta un spatiu pe un server unde va puteti pune paginile siteului pentru ca acestea sa fie accesibile online. Alegeti pachetul de hosting in functie de necesitati: cat de mare va fi siteul, cat trafic lunar va face, etc. Daca sunteti la inceput puteti porni cu un pachet de hosting minimal. De obicei un astfel de pachet include si facilitati precum site builder sau bloguri si CMS-uri preinstalate pe care le puteti folosi la dezvolatarea siteului.
Publicarea websiteului
Pentru pune siteului online, trebuie sa uploadati (incarcati) fisierele acestuia pe server, in spatiul pus la dispozitie in contul de hosting. Acest lucru se poate face folosind un client FTP. Alternativ puteti folosi si interfete de tip File Manager care va sunt puse la dispozitie in contul de hosting insa acest lucru este mult mai lent pentru ca nu puteti incarca decat cateva fisiere odata. Referitor la clientii FTP, exista foarte multi disponibili gratuit pe internet, unul dintre ei se numeste FileZilla. Folosind acest program incarcati paginile websiteului in contul de hosting de pe server.
Ca recomandare: daca este prima data cand folositi un program software, cel mai bine este sa exersati cu acesta pana invatati sa il folositi corect. Dupa ce ati trecut de perioada de acomodare veti fi capabil sa incarcati un website in cateva minute fara ca acest lucru sa vi se mai para complicat.