Twitter se securizeaza cu HTTPS

twitterTwitter isi intareste securitatea prin adaugarae optiunii de conectare permanenta cu securizare SSL (HTTPS). Acest lucru va imbunatati securitatea contului dumneavoastra de Twitter mai ales daca il folositi prin conexiuni publice WiFi care nu sunt securizate.

HTTPS este deja folosit de Twitter in timpul sesiunii de logare la cont si in aplicatiile oficiale Twitter pentru iPhone sau alte platforme smartphone insa compania intentioneaza ca acest tip de conectare sa devina default.

Pentru a activa protocolul HTTPS permanent trebuie sa vizitati pagina de setari a contului de Twitter si sa bifati optiunea “Always use HTTPS” din subsolul acelei pagini.

Informativ, exista totusi anumite momente in care optiunea HTTPS nu este disponibila, de exemplu atunci cand folositi contul de Twitter prin intermediul unui browser mobil. Pentru a folosi o conexiune securizata SSL de pe browserul mobil trebuie sa o faceti la adresa https://mobile.twitter.com si nu la cea default http://twitter.com.

Alte situatii in care nu se poate folosi HTTPS mai pot fi intalnite folosind aplicatii de la anumiti dezvoltatori software care nu ofera nativ asa ceva.

Pentru cei care nu stiu ce inseamna HTTPS: este o tehnologie prin care informatiile transmise de la un server catre un client (cum ar fi un browser web) si viceversa sunt criptate folosind un anumit algoritm. la megahost.ro de exemplu, conectarea si navigarea in interfata de administrare a unui cont de hosting (cPanel) se face doar prin conexiuni securizate SSL.