WordPress este de departe cel mai popular sistem de management al conţinutului (CMS) pe web insa nu este singurul. Dacă lucraţi cu PHP si doriti un bun sistem de management al continutului pentru site-ul dvs., aveţi o gama destul de variata de optiuni. Iata si cateva dintre acestea:
Geeklog
Una dintre cele mai populare alternative ale WordPress, Geeklog este un CMS-complet, care poate folosi MySQL, PostgreSQL sau Microsoft SQL Server pentru bazele de date. Printre caracteristicile sale regasim: sindicalizare de conţinut, forumuri, calendare, sondaje de suport multilingvistice şi posibilitatea de stergere in masa. Dacă aveţi nevoie de ajutor, exista si un wiki pentru documentatia oficiala. Site-uri precum Groklaw sau Mac OS X il folosesc de ani de zile.
concrete5
CMS-ul concrete5 a atras atentia datorita uşurinţei de utilizare. Dispune de o editare uşoară a paginilor individuale, fără a fi nevoie să treaceti printr-o interfaţă administrativă, si in plus, chiar şi imaginile pot fi editate direct din interfaţa sa. Acesta include: optimizare pentru motoarele de cautare, un tracker pentru a verifica actualizarile recente de software, si posibilitatea de-a reveni oricand la orice versiune anterioară a oricarei pagini de pe site-ul dvs. Este printre cele mai noi CMS-uri astfel încât conţinutul 3rd party şi temele sunt încă faza de recuperare.
Drupal
Drupal ar putea fi cel mai mare şi cel mai de anvergura CMS, in afara de WordPress. Estimativ, se pare ca unul din 66 de site-uri web folosesc Drupal, inclusiv site-urile guvernamentale din SUA si Marea Britanie. Este compatibil cu orice sistem de operare pe care ruleaza un server web cu suport PHP si orice tip de baza de date. Lista caracteristicilor Drupal este una destul de lunga, totusi printre acestea se pot enumera: editarea fisierelor a mai multor utilizatori simultan, metode prin care puteti crea restrictii de securitate, suport pentru mai multe site-uri si sprijin din partea comunitatilor. Punctul cheie al Drupal se pare ca il reprezinta comunitatea membrilor Drupal, pe site-ul Drupal existand peste 11.000 de module create de utilizatori.
PHP-Fusion
Este un CMS simplu si usor de folosit. Dispune de teme, forumuri, suport pentru albume foto, protectie anti-spam si este sprijinit de utilizatorii din peste 20 de tari unde este considerat a fi unul dintre cele mai stabile si de incredere CMS-uri.
Joomla!
Dispune de asemenea de un sprijin puternic al utilizatorilor ce folosesc Joomla. Foloseste programarea orientata pe obiecte si dispune de fluxuri RSS, sondaje, optiuni avansate de cautare si este tradus in foarte multe limbi.
Cu toate ca WordPress este cel mai bine cotat CMS, exista si multe critici la adresa acestuia, concurenta este puternica si evident, oricare dintre CMS-urile mentionate mai sus poate fi o alternativa.