Google isi deschide Datacenter in Chile

Este un pas important pentru compania Google prin care isi extinde influenta pe piata Latino-Americana. Google investeste circa 150 de milioane de dolari intr-un Datacenter nou, in apropierea capitalei chiliene, Santiago de Chile.

Pe websiteul dedicat pentru Data Centere, Google comenteaza: “Utilizarea Internetului a crescut in America de Sud, oamenii cauta din ce in ce mai mult online dupa informatii, oportunitati de afaceri, distractie si modalitati de comunicare si interactiune cu familiile si prietenii. Construim acest Data Center pentru a asigura utilizatorilor din America Latina un acces foarte rapid la serviciile Google”.

Noul Data Center la care deja s-a inceput constructia, este situat in localitatea Quilicura de langa Santiago si va fi online la sfarsitul anului viitor.

Serverele dedicate ale Google sunt in acest moment raspandite in diverse Data Centere proprii, pe mai multe continente: in SUA se afla in statele Georgia, Carolinade Sud si Iowa, in Europa se afla in Finlanda si Belgium.

In afara de cele mentionate mai sus se pare ca se planuieste si construirea unui Data Center in Hong Kong, care sa acopere nevoile companiei pe zona Asia-Pacific unde Google intentioneaza sa aiba in total 3 Datacentere.