Succesorul lui Megaupload este online

Controversatul site de file-sharing Megaupload a ramas doar o amintire, fiind inchis la inceputul anului trecut de catre autoritatile federale. Dar duminica, succesorul acestuia a fost lansat oficial. Numit Mega, site-ul promite ca de data aceasta sa respecte legile si sa nu mai incalce drepturilor de autor.

In afara de file sharing, Mega ofera si servicii de stocare in cloud. Intre timp, Kim Dotcom a aparat dreptul site-ului de a exista, comparandu-l cu alte servicii similare.

“Legal vorbind, nu exista nimic ce ar putea fi utilizat pentru a inchide site-ul Mega. Acest site este la fel de legitim ca Dropbox, Boxnet si alti concurenti” a spus Dotcom.

Acesta a remarcat si faptul ca serverul noului site a functionat la capacitate maxima in ziua cand a fost lansat, spunand ca Mega are deja 250.000 de utilizatori inregistrati.

“Impresia noastra confirma in primul rand faptul ca intr-adevar criptarea datelor functioneaza perfect, dar cei care doresc sa ramana complet anonimi vor fi un pic dezamagit”, scrie TorrentFreak.

Asta pentru ca politica de confidentialitate Mega prevede pastrarea informatiilor personale pe care utilizatorii le folosesc cand se inregistreaza pe site, precum si adresele lor IP. In orice caz, e demn de remarcat si faptul ca TorrentFreak spune despre Mega ca nu seamnana deloc cu Megaupload.

Kim Dotcom a semnalat in luna noiembrie faptul ca noul site nu se va mai baza pe infrastructura companiilor de hosting americane, Carpathia Hosting fiind furnizorul anterior al lui Megaupload.

Intre timp, Dotcom se lupta in continuare pentru a nu fi extradat in SUA, acolo unde este in continuare acuzat de piraterie online. Acesta locuieste in prezent in Noua Zeelanda.