Majoritatea aplicatiilor web comerciale sau open source sunt destul de usor de instalat. Cu cateva permisiuni si configuratii ale bazei de date, puteti utiliza pentru blog hosting unele dintre cele mai robuste aplicatii web server-side. Cu toate acestea, atunci and vine vorba de upgrade-uri, nu toate sunt la fel. Unele necesita practic sa reinstalati sistemul de operare pentru a putea face upgrade, in timp ce altele ofera sisteme interne de upgrade, implementate chiar in aplicatii.
Sistemele interne de upgrade ale aplicatiilor web au multe avantaje, printre care:
1) Reduc riscul erorilor umane – Cand faceti upgrade manual, riscati sa stricati ceva și astfel site-ul dvs. va deveni indisponibil. Cu ajutorul unui sistem de upgrade intern, inafara de initierea procesului de upgrade, veti mai avea foarte putine de facut.
2) Simplifica intregul proces – Acest lucru este util mai ales daca ati pus pe altcineva sa instaleze partea de software in locul dvs. In loc sa trebuiasca sa folositi FTP, sa incarcati scripturi și sa setati permisiuni, upgrade-ul automat se poate face la fel de simplu ca apasarea unui singur buton.
3) Viteza – Un upgrade manual poate dura ceva timp, si de asemenea, poate fi necesar ca site-ul dvs. sa fie offline pentru a-l putea finaliza. Cu un sistem de upgrade intern, trecerea la o noua versiune se poate face “din mers”, in doar cateva minute.
In cazul în care beneficiile mentionate enumerate mai sus vi se par utile, atunci ar trebui sa optati doar pentru aplicatii web care dispun de sisteme interne de upgrade.