Apache pierde 9.9 milioane de site-uri in studiul Netcraft pe aprilie 2013

Conform studiului Netcraft pe luna aprilie 2013, Apache a pierdut 9.9 milioane de site-uri, acest fapt traducandu-se intr-o pierdere de 3% din cota de piata globala.

Conform Netcraft, o contributie majora la aceasta pierdere a avut migrarea unei retele mari de aproximativ 8 milioane de site-uri, care acum sunt deservite de nginx.

In aprilie, Netcraft a primit raspunsuri de la 649.072.682 de site-uri, cu 17.600.000 mai multe decat luna trecuta.

Cu toate acestea, Apache este inca folosit de peste 51% din totalul site-urilor de la nivel mondial, un procent zdrobitor chiar si pentru cel mai apropiat competitor direct, Microsoft IIS, a carui cota de piata a crescut cu 1.95% in aceasta luna , ceea ce inseamna o cota globala de aproape 20%.

In studiul Netcraft pe luna martie, Microsoft a castigat 9 milioane de site-uri, mai ales prin intermediul Go Daddy, care a “contribuit” cu 2.6 milioane de site-uri. Studiul Netcraft pe luna februarie a constatat o scadere semnificativa a numarului de site-uri care folosesc Apache si Microsoft IIS.

Nginx s-a bucurat de o crestere globala de 10.6 milioane de site-uri in aceasta luna, la aceasta crestere contribuind si cea mai mare companie de hosting care foloseste exclusiv nginx, Hetzner Online AG, ce a adus 1.6 milioane de site-uri.