Cum instalati programe noi in WHM folosind RPM

Red Hat Package Manager (RPM) reprezinta un standard de instalare a programelor, care simplifica atat implementarea de fisiere in WHM, cat si sarcinile de update ale sistemului de operare.

Beneficiile RPM

cPanel a adoptat standardul RPM, deoarece prin intermediul acestuia, aplicatiile sunt mai usor de descarcat si de instalat. Pachetele RPM reduc timpul de instalare cu aproape o treime, si de asemenea, sporesc viteza upgrade-urilor si elimina multe erori ce pot surveni in tot acest timp. Astfel, RPM face ca suita cPanel/WHM sa fie mult mai puternica si mai fiabila.

Pachetele RPM sunt utile si daca doriti sa economisiti timp. Astfel, in loc sa piarda timpul compiland un software de fiecare data cand doresc sa-l instaleze, administratorii de sistem vor fi capabili sa utilizeze pachetele RPM pentru a instala rapid componente third party. Apoi, isi pot dedica restul timpului pentru a-si configura sau monitoriza serverele.

cPanel/WHM a inceput sa utilizeze pachete RPM odata cu lansarea versiunii 11.30, dar pachetele RMP third party au devenit disponibile incepand cu versiunea 11.36. Lista de pachete RPM este in continua crestere, iar in viitorul apropiat, ne putem astepta ca noile caracteristici EaseApache, precum si toate aplicatiile third party pentru cPanel sa fie disponibile sub forma de pachete RPM.

Instalarea pachetelor RPM

Instalarea noilor programe in WHM folosind pachetele RPM este foarte usoara. Iata un scurt ghid pas-cu-pas:

1) Accesati WHM si duceti-va la Software >> Install an RPM

2) Navigati prin lista de pachete RPM, alegeti-le pe cele de care aveti nevoie, selectati-le si dati click pe Install.

3) Instalarea pachetelor RPM ar trebui sa se faca in cateva secunde.

Totusi, adoptarea standardului RPM de catre cPanel nu inseamna ca renumitul panou de control pentru hosting va fi disponibil prea curand pentru Ubuntu sau alte sisteme de operare, altele decat Red Hat Enterprise Linux si derivatele acestuia.