WordPress este o platforma de blog hosting si un sistem de management de continut foarte puternic, de care depind unele dintre cele mai renumite site-uri din lume. Daca folositi WordPress pentru blogul dvs., este posibil sa constatati anumite momente de lag atunci cand traficul incepe sa se intensifice, si poate afecta serios server load-ul. Acesta este un fenomen normal care apare pe masura ce blogul dvs. devine tot mai popular, dar este ceva ce se poate remedia.
Va oferim cateva sfaturi ce va vor ajuta sa reduceti server load-ul site-ului dvs. WordPress:
1) Tineti plugin-urile actualizate – Uneori, un bug al unui plugin poate fi cauza pentru care un site se misca lent. Incercati sa faceti update la toate plugin-urile pentru a vedea daca se imbunatateste performanta. De asemenea, puteti incerca sa izolati plugin-ul problema sau sa-l eliminati/inlocuiti in cazul in care nu exista o alta solutie.
2) Faceti update la WordPress – Ca si in cazul plugin-urilor, noile versiuni de WordPress pot rezolva problemele de performanta mai vechi.
3) Utilizati caching-ul – Caching-ul este o modalitate foarte buna de a reduce load-ul asupra procesorului . Daca aveti mai multe pagini web care sunt accesate frecvent si actualizate ocazional (sau deloc) cu continut nou, atunci nu are sens ca PHP sa apeleze la baza de date de fiecare data cand cineva acceseaza paginile respectiva. Introducand in cache aceste pagini, ele se vor incarca mai repede si vor avea un load mai mic asupra serverului.
4) Optimizati tema – Web design-ul poate afecta performantele unui site. O tema incarcata cu mult cod inutil va incetini viteza de incarcare a site-ului dvs. si va avea un load mai mare asupra serverului. Incercati sa optimizati fisierele CSS si JavaScript si pastrati doar codul HTML de care aveti cu adevarat nevoie.
5) Utilizati o retea de livrare de continut (CDN) – Daca aveti multe fisiere media (imagini, video, etc), o CDN poate ajuta la reducerea load-ului de pe serverul dvs. de hosting. Fisierele media vor fi incarcate offsite, ceea ce inseamna ca vor fi incarcate mai rapid in browserele utilizatorilor, iar site-ul dvs. va avea performante mai bune.