Vanzarile de PC-uri ating un nou record negativ

scadere-istorie-a-vanzarilor-de-pc-uri-o-singura-companie-se-descurca-bine-in-piata_1_size1Potrivit companiei de cercetare IDC, vanzarile de PC-uri la nivel mondial au atins un nou record negativ pentru al saselea an la rand. Principalele cauze par a fi incetinirea ritmului de upgrade al sistemelor cu Windows XP si asteptarea sistemului de operare Windows 10.

Numarul total de PC-uri vandute la nivel mondial in primul trimestru al acestui an a totalizat 68.5 milioane de unitati, in scadere cu 6,7% fata de acelasi trimestru al anului trecut.

Acesta este cel mai mic volum de PC-uri vandute in primul trimestru al unui an, panta descendenta incepand din anul 2009.

Numarul de PC-uri vandute a aratat semne de stabilizare in a doua jumatate a anului trecut, cand companiile au inceput sa inlocuiasca vechile PC-uri cu Windows XP cu sisteme Windows 7, din cauza ca Microsoft a oprit furnizarea de update-uri de securitate pentru Windows XP in luna aprilie 2014. Prin urmare, este de asteptat ca lansarea Windows 10 sa aiba un impact pozitiv asupra vanzarilor de PC-uri de anul viitor.

Windows 10 a fost conceput astfel incat sa combine punctele forte ale Windows 7 si Windows 8.1, cel din urma fiind o dezamagire. Timp de un an de zile, noul sistem de operare va fi oferit ca upgrade gratuit utilizatorilor de Windows 8.1, Windows 8 si Windows 7. Microsoft nu a dezvaluit inca data de lansare pentru Windows 10, dar producatorii de PC-uri au lasat sa se inteleaga ca tabletele si laptop-urile cu noul sistem de operare vor incepe sa fie puse la vanzare in perioada septembrie – octombrie 2015, sau poate chiar mai devreme.

Sursa

Sursa foto