Android Lollipop 5.1 apare in ultimul raport al distributiei Android OS

Android 5.1 a reusit sa intre in cel mai recent raport statistic al versiunilor de Android sortate dupa gradul de distributie.

Cel mai nou sistem de operare mobil de la Google debuteaza cu o cota modesta de 0.4% din totalul dispozitivelor Android. Desi este o valoare mica, totusi a aratat mai repede decat Lollipop 5.0, care a avut nevoie de trei luni a atinge pragul minim de 0.1% necesar pentru a intra in grafic.

android-distribution-numbers-april-2015-100577997-large

Intre timp, Lollipop 5.0 a reusit sa atinga o cota de 5% si ne asteptam ca aceasta sa mai creasca, dupa ce ultimele flagship-uri de la Samsung si HTC (Galaxy S6 si HTC One M9) vor ajunge in mainile utilizatorilor.

Google publica lunar aceaste date pentru a ajuta dezvoltatorii sa-si faca o idee despre care versiuni de Android sunt cele mai utilizate. Compania obtine aceste date de la dispozitive care acceseaza Play Store.

Lansarea versiunii Android Lollipop 5.0 a fost mult mai lenta decat ne-am fi asteptat, dar partea buna o constituie numarul mare de aplicatii din Google Play Store, astfel ca fragmentarea nu mai reprezinta o problema atat de mare.

Sursa