A fost lansat Joomla 3.0

Joomla, renumitul furnizor de sistem open source de management al continutului, a anuntat joi ca a lansat Joomla 3.0, o noua versiune majora ce vine cu cateva caracteristici noi, inclusiv framework-ul Bootstrap de la Twitter, care ofera site-urilor construite cu Joomla optimizare nativa pentru afisarea pe dispozitive mobile. Acesta a fost un obiectiv major pentru versiunea 3.0.

Suportul pentru dispozitivele mobile este o oportunitate interesanta pentru furnizorii de hosting, multi dintre ei oferind posibilitatea unei instalari simple Joomla din interiorul panourilor de control, iar destul de putini sunt specializati pe dezvoltarea CMS-ului open source.

Potrivit anuntului de lansare, Joomla 3.0 este primul CMS ce include framework-ul Bootstrap, facand astfel ca site-urile sa fie in mod implicit optimizate pentru dispozitivele mobile. Bootstrap a fost ales, în mare parte pentru ca este un set de instrumente deja utilizate in mod regulat de catre multi dezvoltatori si designeri.

Optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile este un aspect important pentru furnizorii de hosting, multi dintre acestia oferind deja clientilor o varietate de instrumente contracost de optimizare a site-ului pentru dispozitivele mobile. Astfel, companiile de hosting vor trebui sa aceepte faptul ca optimizarea pentru dispozitivele mobile este o caracteristica nativa a unui CMS open source pe care il ofera, si care ar putea reduce drastic cererea pentru aceste instrumente contracost.