A fost lansat Softaculous 4.1.7

Softaculous Ltd., dezvoltatorul auto installerului Softaculous, care simplifica implementarea de aplicatii pe diverse platforme de hosting, a anuntat lansarea Softaculous 4.1.7 pe 18 decembrie. Aceasta versiune vine cu cateva caracteristici noi si repara cateva bug-uri din versiunea anterioara.

Softaculous 4.1.7 vine cu urmatoarele modificari:

1) Adauga o functie noua ce permite unui admin sa faca upgrade simultan la mai multe aplicatii, din panoul de administrare. (NOTA: In momentul de fata acest lucru este posibil doar pentru scripturile care nu necesita interventie manuala in timpul upgrade-ului).

2) Suport pentru instalarea de scripturi pe domenii IDN. (NOTA: Acest lucru va necesita update-ul pachetelor de scripturi, care vor primi update-uri in mod regulat pana la sfarsitul lunii februarie.)

3) Pagina Admin Update Software a fost imbunatatita. De acum, doar acele scripturi vor fi trecute pe lista de update. (Anterior, toate scripturile erau trecute pe lista de update.)

4) Optiunea “Email To” din pagina de instalare nu va mai fi afisata daca adminul a dezactivat setarea “Turn Off all Email to Endusers” din panoul de administrare Softaculous.

5) Pe paginile “Overview” si “List Software” a scripturilor vor fi afisate si datele de lansare a ultimei versiuni.

6) Bug Fix: In timp ce se editau setarile din timpul unei instalari, Softaculous nu accepta caractere speciale pentru parola bazei de date MySQL. Problema a fost remediata.

7) Bug Fix: In modul cPanel Native UI, butonul HOME din cPanel afisa eroarea 404. Problema a fost remediata.

8) Bug Fix: In panoul de administrare Softaculous, in pagina de selectare software, daca se bifa casuta “Check All”, nu erau selectate toate scripturile. Problema a fost remediata.

9) Bug Fix: Username-ul era setat aleator chiar si atunci cand scripturile necesitau un username anume. Problema a fost remediata.

10) Bug Fix: Dupa ce se stergea un backup, fisierele info ale acestuia nu erau sterse. Problema a fost remediata.

11) Bug Fix: In panoul de administrare, numarul de scripturi afisat era incorect. Problema a fost remediata.

12) Bug Fix: In timp ce se configuraru fisierele, Softaculous seta permisiunile implicite în loc de cele specificate in panoul de administrare Softaculous.

13) Bug Fix: Categoria Softaculous nu era afisata in tema CleanPanel. Problema a fost remediata.

Auto installer-ul Softaculous se integreaza in cele mai renumite panouri de control pentru web hosting, cum ar fi cPanel, Plesk, DirectAdmin, H-Sphere, Interworx si ISPSystems, si permite utilizatorului sa instaleze orice aplicatie prin simpla apasare a unui buton. Exista o multime de categorii de scripturi, cum ar fi bloguri, forumuri, micro bloguri, wiki-uri, retele sociale, galerii de imagini, ERP, management de proiect, educational, etc. De asemenea, toate aceste aplicatii pot fi actualizate atunci cand noi versiuni devin disponibile. Softaculous ofera, de asemenea, demo-uri, evaluari, recenzii si imagini ale diferitelor aplicatii.

Colectia Softaculous contine deja aplicatii populare, inclusiv: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, MediaWiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc.

Pentru a raspunde nevoilor diferite ale furnizorilor de hosting, Softaculous este disponibil ca produs gratuit sau ca produs premium. Versiunea gratuita are doar 55 de aplicatii, in timp ce versiunea premium numara in prezent 285 de aplicatii.