Achizitie importanta pe piata de web hosting

Potrivit unei scrisori publicate recent pe Pastebin.com, compania de hosting Endurance International Group (EIG) ar putea achizitiona in curand HostGator, unul dintre cei mai renumiti si bine cotati furnizori de web hosting din lume.

HostGator are sediul in Houston si detine in prezent peste 12.000 de servere dedicate aflate in administrare si 400.000 de clienti. Autorul scrisorii este, aparent, chiar fondatorul si CEO-ul companiei, Brent Oxley, care confirma angajatilor sai ca deja a vandut compania. In e-mailul adresat acestora, Oxley spune ca daca totul merge conform planului, EIG va achizitiona HostGator in urmatoarele 3-4 saptamani.

EIG a achizitionat mai multi furnizori de web hosting, inclusiv FatCow si BlueHost. Oxley descrie in e-mailul sau si succesul EIG in achizitionarea Bluehost din noiembrie 2010, unul dintre concurentii de top ai Hostgator.

“Cand am auzit prima data despre EIG ca a achizitionat Bluehost în noiembrie 2010, am fost extrem de extaziat. Primele ganduri care mi-au venit în minte au fost ca EIG va distruge societatea, rezultand astfel in eliminarea unuia dintre concurentii nostri cei mai mari de pe piata de hosting. Cu toate acestea, in loc sa concedieze si sa desfiinteze, EIG a angajat si a inflorit societatea”, arata scrisoarea.

Oxley a dezvaluit mai multe motive pentru care doreste sa vanda HostGator, companie pe care el insusi a infiintat-o in 2002 cand avea doar 18 ani. Printre motive se numara si unele personale, cum ar fi dorinta de a calatori cu sotia sa inainte de a avea copii, dar si din motive financiare, cum ar fi cresterea impozitelor in 2013. Oxley este de asemenea surprinzator de sincer atunci cand vine vorba de esecurile Hostgator, ceea ce indica faptul ca e-mailul nu a fost destinat nimanui din afara companiei.

“Am esuat de atat de multe ori incat nici nu mai tin minte, atunci cand a venit vorba sa lansam un software care ne-ar permite sa concuram ca registrar” scrie Oxley. Potrivit site-ului sau, HostGator gazduieste in prezent 8 milioane de domenii.

Se pare ca achizitia a fost finalizata dupa ce EIG a propus o oferta de 225 de milioane de dolari pentru a cumpara HostGator. Imediat ce afacerea este incheiata, Oxley spune ca va detine în continuare drepturile asupra tuturor cladirilor ocupate de Hostgator, prin Oxley Leasing. EIG si Oxley vor incheia un parteneriat de leasing pentru a extinde sediul de la Austin cu inca 30.000 de metri si pe cel din Houston cu 20.000 de metri patrati.

Ca si companie de hosting, HostGator ofera servicii de hosting, reseller hosting, VPS hosting si hosting pe servere dedicate. Compania are in prezent peste 750 de angajati. In iunie 2011, compania a anuntat intentia de a creste in mod substantial rata de angajare la sediul sau din Austin si a estimat ca va adauga 500 de noi locuri de munca într-un interval de un an. Oxley isi asigura angajatii ca daca acordul este finalizat, echipa de management a companiei de hosting va ramane neschimbata.