Cele mai utilizate OS-uri pentru serverele de fisiere debian si ubuntu

Cu atat de multe distributii de Linux din care sa alegem, este binevenit un sondaj care sa ne ofere informatii proaspete cu privire la care sunt cele mai utilizate in industria de hosting.

Concentrandu-ne exclusiv pe servere, la inceputul acestui an, un raport al W3Techs sugera ca Debian Linux este alegerea cea mai populara de azi pentru servere web.

Acum, un nou sondaj privind utilizarea distributiilor Linux a analizat indeaproape file serverele si in special utilizarea lor de catre intreprinderile mici si mijlocii. Din rezultatele publicate, reiese ca Debian si Ubuntu Linux raman alegerile de top.

Acest studiu apartine furnizorului de cloud storage si backup, Symform, care a constatat ca intreprinderile mai mici prefera Debian si Ubuntu in detrimentul distributiilor Red Hat pentru file servere, inclusiv Red Hat Enterprise Linux si CentOS.

Astfel, 67 % din respondenti folosesc Linux pe un file server, mai precis distributii Debian, in timp ce doar 54 % folosesc distributii Red Hat.

Studiul a inclus 100 de intreprinderi mici si mijlocii si a fost sponsorizat de Symform cu scopul de a identifica cele mai comune distributii de Linux in randul utilizatorilor interesati de backup de date suplimentare, in special solutii cloud-based. Astfel, Symform utilizeaza aceste date pentru a acorda prioritate in viitoarele lansari celor mai utilizate distributii Linux.

Desigur, la fel ca toate sondajele, aceasta este doar o imagine de ansablu a ceea ce este folosit in industria de hosting, iar popularitatea in randul unui anumit numar de utilizatori nu inseamna neaparat ca se poate presupune ca preferintele lor vor fi aceleasi cu ale altor utilizatori care nu au participat la acest sondaj.