Administrare Server Dedicat: Plugin-uri cPanel

Plugin-urile cPanel/WHM permit clientilor de hosting sa-si configureze in mod corespunzator un server dedicat, sa-i adauge unele functionalitati suplimentare si sa-i sporeasca performantele. In mod implicit, cPanel vine cu cateva plugin-uri, care sunt situate in Home >> cPanel >> Manage Plugins. Procesul de instalare al noilor plugin-uri este simplu, si tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cativa pasi simpli.

1) Alegeti pluginul pe care doriti sa-l instalati.
2) Bifati casuta “Install and Keep Updated” de langa acesta.
3) Salvati.

Puteti modifica toate plugin-urile instalate din meniul WHM.

Dezvoltarea si instalarea propriilor plugin-uri

Daca v-ati dezvoltat propriul dvs. plugin cPanel, atunci va rugam sa urmati acesti pasi simpli pentru a-l instala in mod corespunzator.

Denumiti pluginul si creati o pictograma

Ganditi-va la un nume adecvat pentru pluginul dvs. si apoi creati o pictograma pentru acesta. Alegeti meniul cPanel caruia ii veti atribui pluginul.

Generati un fisier de instalare

Pentru a va instala cu succes propriul plugin cPanel, trebuie sa generati un fisier de instalare, care va furniza datele de configurare necesare pentru interfata. Generati un fisier de instalare aici.

Instalare

Dupa ce ati generat fisierul de instalare, urmatorul pas este sa-l inregistrati. Va rugam sa urmati pasii de mai jos:

1) Incarcati fisierul de instalare in /usr/local/cpanel/bin/serverul dvs.
2) Rulati /usr/local/cpanel/bin/register_cpanelplugin <full path to install file> pentru a va inregistra pluginul.

Dupa ce ati rulat scriptul de inregistrare, pictograma care reprezinta pluginul dvs. va aparea in meniul cPanel ales.

Stergere

Daca nu mai aveti nevoie de un anumit plugin, il puteti dezinstala utilizand aceasta comanda:

/usr/local/cpanel/bin/unregister_cpanelplugin <full path to install file>

Troubleshooting

Daca pictograma pluginului dvs. cPanel nu apare in meniul cPanel ales, sau daca o schimbati la un moment dat, atunci trebuie sa actualizati sprite-urile pictogramelor. Comanda de mai jos va reconstrui sprite-urile pictogramelor:

/usr/local/cpanel/bin/rebuild_sprites

Exista unele aplicatii cPanel care sunt foarte populare in randul utilizatorilor acestui panou de control pentru web hosting. Acestea sunt plugin-uri de configurare pentru servere, cum ar fi ConfigServer Security&Firewall (CFS), ConfigServer ModSecurity (CMC), etc, aplicatii one-click installation, cum ar fi Fantastico, Softaculous si altele similare.

Dezvoltarea unui plugin bun este intotdeauna binevenita si apreciata de catre comunitatea cPanel. Prin urmare, daca va vine o idee buna atunci cand vine vorba de crearea unui nou plugin cPanel, nu mai stati pe ganduri si spor la codificare!