Administrarea mai multor bloguri cu un singur program

Unul dintre avantajele pachetelor moderne de hosting il reprezinta faptul ca, de obicei, puteti gazdui mai multe site-uri pe un singur cont. In cazul in care bloggingul este activitatea dvs. principala, asta inseamna ca ati putea avea, teoretic, un numar nelimitat de bloguri. Nu este foarte greu sa va conectati la fiecare in parte ca sa postati ceva nou, dar acest lucru ar putea sa va ia ceva timp. Din fericire insa, exista unele programe pe care le puteti utiliza pentru a publica pe mai multe bloguri fara a fi nevoie insa sa va logati pe fiecare.

Unele softuri traditionale de administrare blog se instaleaza direct pe calculatorul dvs. si puteti gasi un astfel de software pentru aproape orice sistem de operare. Blogilo este un bun exemplu in acest sens. Altele sunt plugin-uri de browser, cum ar fi ScribeFire, care este disponibil pentru Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari si Opera.

Principalul avantaj al acestui tip de software este ca puteti administra mai multe bloguri fara a fi nevoie sa va logati separat pentru fiecare. Puteti de asemenea sa scrieti mesaje offline si sa le postati mai tarziu. Mai mult decat atat, unele dintre aceste programe ofera functii avansate de HTML care ar putea sa nu fie vizibile in editorul standard al blogului dvs.

Unul dintre dezavantajele majore este ca, folosind acest tip de software, pot aparea unele incompatibilitati. De exemplu, de fiecare data cand platforma de blogging isi face update, exista o sansa ca ceva sa nu mai functioneze corect intre cele doua. Astfel, ajungeti “la mila” dezvoltatorului de software sa vina cu remedieri in acest sens intr-un timp cat mai scurt.

In concluzie, programele de blogging va ofera o modalitate utila de a va administra blogul/blogurile fara a fi nevoie sa va logati pe fiecare in parte. Majoritatea sunt gratuite si usor de instalat, si cel mai important este ca isi fac treaba foarte bine.