VPS Hosting: Avantaje pentru securitate

Cand ne gandim la avantajele unui server privat virtual (VPS), avem tendinta sa credem de multe ori ca acestea sunt doar de ordin financiar. Cu toate acestea, există unele avantaje tehnice de a opta pentru un VPS in detrimentul altor tipuri de hosting. Aceste avantaje se bazeaza in mare parte pe modul in care sunt administrate sistemele VPS.

Un VPS este o masina virtuala care functioneaza ca si cum ar fi un server independent, dar care de fapt face parte integral dintr-un sistem de operare mai mare. Un server poate avea doua, trei, sau chiar mai multe masini virtuale care ruleaza simultan pe acesta. Un VPS este de sine statator, iar tot ceea ce se intampla in cadrul sau nu afecteaza si celelalte VPS-uri de pe acelasi sistem. Acesta este avantaj major fata de hosting-ul partajat, unde o amenintare de securitate are potentialul de a afecta si alte conturi sau chiar intregul server.

Un VPS poate avea, de asemenea, avantaje si in fata unui server dedicat. Daca nu sunteti pregatit sa va administrati complet propriul server dedicat, atunci un VPS este calea de mijloc intre hosting-ul partajat si hosting-ul pe server dedicat. Unele sarcini de securitate vor ramane in continuare in mainile administratorului de server, in timp ce dvs. va puteti bucura de beneficiile accesului administrativ la VPS.

In cele din urma, un VPS este mai usor de remediat in cazul aparitiei unor incidente nedorite, asta presupunand ca aveti un backup pregattit. Cu atat de multe avantaje, inclusiv preturile extrem de accesibile, VPS hosting este alegerea excelenta pentru cineva care cauta sa faca urmatorul pas dupa hosting-ul partajat.