Ajustati limitele de upload ale blogului dvs. cu ajutorul PHP

PHP este unul dintre cele mai utilizate limbaje de scripting server-side din industria de hosting. Multe sisteme de management al continutului (CMS), cum ar fi WordPress, se bazeaza pe PHP pentru a afisa website-uri dinamice utilizatorilor web. Fiecare server web are un fisier de setari PHP, numit de obicei php.ini, si care contine numeroase setari care pot avea impact asupra blogului dvs.

Upload de fisiere

In general vorbind, majoritatea bloggerilor nu incarca fisiere foarte mari. Cu toate acestea, in unele cazuri, ar putea fi necesara incarcarea unor fisiere mari, in special daca un blogger distribuie software sau doreste sa incarce imagini de calitate superioara. Cand va logati in WordPress, de exemplu, tabloul de bord va va spune care este limita dvs. de upload. De exemplu, poate spune “Dimensiunea maxima permisa pentru upload: 64MB”. Pentru a modifica aceasta setare, va trebui sa editati fisierul php.ini.

Daca detineti un server dedicat sau un VPS si doriti ca modificarile PHP sa aibe efect pe intregul server, puteti edita fisierul global php.ini. Acesta ar putea fi localizat in /etc/php.ini in /usr/local/lib/php.ini sau alte locatii asemanatoare, in functie de sistemul de operare rulat. Totusi, daca sunteti client de shared hosting, aveti posibilitatea sa editati un fisier php.ini local. Acesta ar putea fi localizat intr-un director precum /home/username/etc/php.ini sau /home/username/public_html/php.ini, unde “username” este userul dvs. Cel mai bine este sa va intrebati furnizorul de hosting care este locatia exacta.

Editarea fisierului php.ini

Folosind editorul disponibil, editati php.ini si cautati urmatoarele linii:

upload_max_filesize = nnM

post_max_size = nnM

Unde “nn” este valoarea implicita in MB. Modificati valoarea limita implicita in cea pe care doriti sa o utilizati. De exemplu, daca credeti ca veti avea nevoie de cel putin 128 MB, introduceti urmatoarele:

upload_max_filesize = 128M

post_max_size = 128M

Exista multe alte setari PHP care au efect asupra platformei WordPress sau a performantei altui software de blogging. Verificati documentatia fiecarui software pentru a afla mai multe informatii.

Atentie: nu toate firmele de gazuire web hosting permit modificarea acestor paramentri din ratiuni de securitate si mai ales de stabilitate, altele folosesc fisiere .htacces in loc de fisiere php.ini.