Faceti backup regulat la fisierele importante?

In industria de hosting, ca si in oricare alt domeniu de activitate, pierderea datelor importante poate afecta negativ productivitatea si afacerea dvs., si poate lasa o gaura permanenta in memoria digitala.

Chiar daca multi oameni isi desfasoara acum activitatea pe servere dedicate indepartate (de exemplu stocarea mesajelor in Gmail si pastrarea fotografiilor de familie pe Facebook), cu siguranta exista fisiere importante stocate pe PC-ul sau smartphone-ul dvs., care nu ar mai putea fi recuperate in cazul in care partea hardware este afectata.

Seagate si Harris Interactive au realizat un sondaj pe 2205 de adulti din SUA, dintre care 90% considera valoros continutul lor digital. Cu toate acestea, 30% din femeile intervievate nu fac deloc backup la fisierelor lor, in comparatie cu 19% din barbatii intervievati care nu fac backup niciodata. Doar 10% din cei intervievati fac backup zilnic la fisierele lor.

Si, in ciuda prevalentei serviciilor cloud de backup, cum ar fi Dropbox si Carbonite, doar 8% dintre respondenti le utilizeaza, restul preferand hard disk-urile externe si stick-urile de memorie USB.

Sursa foto: mashable.com