Alianta impotriva SPAM-ului

Nume mari din online cum ar fi Google, Facebook, Microsoft si altii au anuntat ca vor face front comun pentru combaterea practicilor de SPAM si Phishing.

DMARC.org (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) a pus bazele unei metode care genereaza feedback intre cei care trimit emailuri legitime si destinatarii acestora, astfel incat tehnicile de phishing sunt mult mai dificile, daca nu chiar imposibile.

Iar phishingul si mesajele de tip SPAM nu ajuta, ele dauneaza oricum, chiar si prin simplul fapt ca utilizatorii isi pierd increderea in astfel de servicii (email, internet, etc).

In momentul de fata nu exista metode infailibile care sa avertizeze destinatarii unui mesaj email daca acel mesaj este sau nu SPAM sau phishing, si nici nu poti sa ii ceri unui utilizator obisnuit de mail sa se uite in headere sa vada daca la trimitere s-a folosit SPF and DKIM pentru autentificare.

Vestile sunt bune insa pentru viitor, noul standard va face mult mai usoara trimiterea de emailuri legitime si identificarea celor nelegitime. Pasul urmator este testarea noii tehnologii, speram ca acest lucru va fi facut rapid si ca rezultatele vor fi pozitive.