AMPPS 2.3 vine cu o noua tema pentru Softaculous

Softaculous Ltd., dezvoltatorul installerului AMPPS care simplifica instalarea de aplicatii pe diferite platforme desktop si server, a lansat saptamana trecuta AMPPS 2.3, care vine cu versiuni actualizate ale Softaculous, PHP, MySQL, MongoDB si phpMyAdmin, precum si unele update-uri minore. De asemenea, in aceasta noua versiune AMPPS, Softaculous vine cu un nou look.

Iata care sunt principalele noutati:

1) Versiunea actuala a AMPPS pentru Windows si Mac include:

Softaculous 4.4.3
Apache 2.4.7
PHP 5.5.9, PHP 5.4.25 a
nd
5.3.28
PERL 5.10.1 (5.14.1 pentru Mac)
Python 2.7.2 with mod_wsgi 3.4 module
MySQL 5.6.16 (5.6.15 pentru Mac)
phpMyAdmin 4.1.7
SQLite Manager 1.2.4
MongoDB 2.4.9(Only 64-bit)
RockMongo 1.1.5
FileZilla FTP Server 0.9.41 (1.0.35 pentru Mac)

2) A fost adaugata o noua tema “Modern”, care este foarte flexibila si poate fi adaptata in functie de preferintele fiecarui utilizator. Puteti alege tema din panoul de administrare Softaculous > Settings si alegeti tema “Modern”.

3) Noua tema “Modern” se incarca de doua ori mai repede.

4) Schimbari in nomenclator: Softaculous AMPPS devine acum Softaculous, pentru a evita confuziile si pentru a oferi mai rapid update-uri de Softaculous.

5) Softaculous va genera de acum parole aleatorii mai puternice pentru utilizatorii de baze de date creati in timpul instalarii unui script.

6) A fost adaugata o optiune de a activa/dezactiva generarea de parole puternice pentru utilizatorii de baze de date MySQL (activata by default).

7) A fost adaugata o optiune pentru sortarea domeniilor in ordine alfabetica in meniul vertical “Choose Domain” din formularul de instalare a scripturilor. Aceasta setare poate fi schimbata din panoul Softaculous Enduser > pagina Edit Settings.

Pentru a raspunde nevoilor diferite ale intreprinderilor, IMM-urilor, dezvoltatorilor web si utilizatorilor, Softaculous AMPPS este disponibil ca produs gratuit care poate fi instalat pe Microsoft Windows Desktop, Servers si Mac. In prezent, colectia AMPPS numara 260 de aplicatii, dintre care enumeram: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, Mediawiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc.

Compania Softaculous a fost infiintata in anul 2009 cu scopul de a ajuta utilizatorii sa instaleze aplicatii doar prin simpla apasare a unui buton. Softaculous este in prezent oferit de majoritatea datacenterelor si companiilor de hosting din intreaga lume.