Inregistrarea domeniilor .ORG a crescut cu 2.6% in 2013

Peste 200.000 de domenii noi .ORG au fost inregistrate in perioada ianuarie-decembrie 2013, ridicand numarul total de domenii .ORG inregistrate la nivel global la 10.346.000.

Potrivit raportului Dashboard, un raport bi-anual emis de Public Interest Registry, numarul de domenii .ORG inregistrate in 2013 a crescut cu 2.6%.

Cea mai mare parte a registrantilor de domenii .ORG (85%) le reinnoiesc pe cel putin trei ani sau mai mult, iar 20% dintre registranti detin site-uri wiki si care furnizeaza software open-source, in timp ce organizatiile de caritate, scolile si cluburile de agrement reprezinta 8%.

Aproape 40% din inregistrarile de domenii .ORG provin din afara Americii de Nord, tari precum China, Japonia si India numarandu-se printre primele 10 tari in topul inregistrarilor de domenii .ORG si reprezinta aproximativ 6% din totalul inregistrarilor .ORG.

Marea Britanie, Germania, Canada, Australia si Franta raman primele cinci piete internationale pentru inregistrare de domenii .ORG in afara Statelor Unite ale Americii.