Aplicatii facebook care va instraineaza datele

facebookO ancheta facuta de Wall Street Journal scoate la iveale chestiuni interesante legate de confidentialitatea datelor utilizatorilor de aplicatii Facebook… Da, Farmville este in lista acelor aplicatii care instraineaza datele utilizatorilor, incalcand politicile Facebook.

Conform celor de la Wall Street Journal, multe dintre aplicatii (apps asa cum sunt numite ele pe Facebook) transmit datele de identificare ale utilizatorilor activi catre alte companii de marketing, advertising sau Internet tracking.

Printre informatiile instrainate se afla numele si datele utilizatorilor iar in unele cazuri chiar numele prietenilor acestora de pe Facebook.

Se pare ca afectati de aceste “scurgeri de date” sunt zeci de milioane de utilizatori, in mare parte, acestia pot “multumi” dezvoltatorului de jocuri Zynga. Da stimati fermieri virtuali, pretiosul Farmville va trimite datele catre firme de advertising si marketing.

Nu folositi Farmville? Nicio problema, poate folositi Texas Hold’em… Nu? Nici asta? Hmm, se pare ca oricum datele voastre sunt vulnerabile pentru ca pot fi luate chiar din lista prietenilor vostri de pe Facebook in care figurati si voi…

E timpul sa va lasati terenurile in parloaga!