Apple a prezentat noul iPhone 6. Acesta va fi disponibil de pe 19 septembrie

iphone6-gold-early-releaseApple a prezentat ieri (9 septembrie 2014) noul iPhone 6, care va fi disponibil in doua modele: iPhone 6 si iPhone 6 Plus. In acest articol va vom explica tot ce trebuie sa stiti despre noul smartphone.

iPhone 6 va fi disponibil incepand cu data de 19 septembrie 2014. Totusi, veti avea posibilitatea sa faceti precomanda de pe 12 septembrie si puteti face upgrade la iOS 8 de pe 17 septembrie.

Smartphone-ul va fi disponibil in versiunile de 16GB, 64GB si 128GB, cea mai mare capacitate de stocare pana in prezent.

Daca doriti sa va procurati un iPhone 6 “la liber”, atunci va trebui sa scoateti mai multi bani din buzunar. Modelul de 16GB costa 649$, cel de 64GB costa 749$, iar cel de 128GB costa 849$.

iPhone 6 va veni in aceleasi trei nuante ca iPhone 5S, dar va avea un aspect diferit. Marginile sunt rotunjite, iar acest lucru face ca telefonul sa arate mai subtire decat este de fapt.

Noul ecran de 4.7 inci este una din noutatile cu care se prezinta iPhone 6. Este ceea ce Apple numeste “display Retina HD”. Si aici nu este vorba doar de rezolutie, care este 1334×750 (cu 38% mai multi pixeli decat iPhone 5S), ci si de faptul ca sticla display-ului se curbeaza pe margini pentru a se imbina perfect cu partea din spate de aluminiu.

De fapt, rezolutia si densitatea pixelilor nu aduc nimic special. In schimb, Apple se concentreaza pe calitate: iPhone 6 are cele mai fidele culori de pana acum. De asemenea, grosimea sa este de doar 6.9 mm, cu aproape o jumatate de milimetru mai subtire decat iPhone 5S, o diferenta pe care cu siguranta putini o vor observa.

Ca si performante, asa cum era de asteptat, iPhone 6 a primit un upgrade. Noul procesor A8 si cipul grafic sunt mai rapide decat cele ale predecesorului sau cu 25%, respectiv 50%. Ca fapt divers, este de 50 de ori mai rapid ca primul iPhone.

Desigur, nimeni nu doreste performanta mai buna in detrimentul duratei de viata scazuta a bateriei, astfel incat procesorul A8 este cu 50% mai eficient decat procesorul A7 de la iPhone 5S.

Acest lucru se traduce in 11 ore de filmare video sau navigare pe Internet prin Wi-Fi, 50 ore de redare audio si 10 de ore de navigare pe 4G sau 3G.

Bineinteles, si noul iPhone 6 beneficiaza de tehnologia Touch ID. Acest lucru poate fi folosit acum cu aplicatii third-party. Datorita tehnologiei “Apple Pay”, puteti utiliza iPhone 6 pentru a plati pentru bunuri, atunci cand comerciantul ofera posibilitatea platii prin Apple Pay.

Camera principala are 8MP si un blit TrueTone LED. Noutatea o reprezinta functia “focus pixels”, care nu ajuta numai la o focalizare mai rapida, dar si la inregistrari video de calitate superioara. Exista, de asemenea, focalizarea automata cu detectie de faza, cum gasim la aparatele DSLR, sistem care ar trebui sa faca iPhone 6 sa focuseze mult mai rapid decat orice alt iPhone anterior.

Exista, de asemenea, si o functie avansata de detectare a fetei si un stabilizator digital de imagine (iPhone 6 Plus beneficiaza de stabilizator optic de imagine).

In ceea ce priveste captarea video, iPhone 6 inregistreaza la o rezolutie de 1080p@30/60FPS. Exista, de asemenea, si posibilitatea de a inregistrea in slow-motion cu pana la 240FPS (dublu fata de iPhone 5S).

Camera din fata este de 1.2 MP, HDR, dispune de functie avansata de detectare a fetei si modul burst (poate face pana la 10 fotografii pe secunda), la fel ca si camera de pe spate, asa ca spor la selfie-uri.

Pentru mai multe detalii despre noul iPhone 6 vizitati http://www.gsmarena.com/apple_iphone_6-6378.php