Folositi plugin-ul Jetpack pentru a va monitoriza site-ul WordPress

wordpress-jetpack-logoWordPress este o platforma de blogging gratuita si open source, care este foarte extensibila, avand posibilitatea de a adauga plugin-uri chiar in platforma de pe serverul web. Cu toate acestea, exista unele functionalitati de care s-ar putea sa nu puteti beneficia pe propriul cont de hosting, fara a avea acces administrativ sau chiar un al doilea server.

Caracteristici cum ar fi monitorizarea serviciilor pot fi dificil de instalat si intretinut de catre utilizatorul mediu. Jetpack este un serviciu gratuit pentru WordPress care va permite sa sa instalati servicii suplimentare pe site-ul dvs. WordPress.

Jetpack in sine este un plugin, iar cea mai recenta versiune de WordPress (WordPress 4.0) il ofera by default. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa-l activati. Daca aveti o instanta mai veche de WordPress pe care ati actualizat-o recent, atunci s-ar putea sa fie nevoie sa cautati plugin-ul si sa-l instalati manual. Odata activat, acesta va cere sa se conecteze la contul dvs. de pe WordPress.com. Daca nu aveti unul, puteti crea unul, chiar daca nu intentionati sa detineti un blog pe site-ul lor.

Acum veti avea o sectiune “Jetpack” chiar sub “Dashboard”, in meniul lateral. Veti avea acces la caracteristici cum ar fi Photon – un content delivery network (CDN) gratuit-, o tema mobile-friendly, un instrument de monitorizare website de la distanta, care va anunta daca site-ul dvs. este picat, si multe altele. Toate aceste instrumente se vor integra direct in site-ul dvs. WordPress. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul Jetpack.

Sursa