Peste 5 milioane de adrese si parole de Gmail postate pe un forum online

Gmail_logoMartea trecuta, o arhiva de peste 5 milioane de adrese si parole de Gmail a fost postata pe forumul btcsec.com. Datele sunt vechi si au fost colectate in urma unor incidente de securitate din trecut.

Un utilizator de pe forum cu nickname-ul “tvskit” a postat fisierul pe btsec.com, un forum de securitate Bitcoin, si a afirmat ca peste 60% din informatiile gasite in interiorul fisierului sunt inca valabile.

Potrivit PC World, “deocamdata nu se poate confirma procentul de 60%, dar cert este ca o cantitate mare de date sunt inca legitime.”

CSIS Security Group a analizat arhiva si a concluzionat ca informatiile continute in aceasta sunt vechi de pana in 3 ani. De asemenea CSIS a remarcat faptul ca datele “cel mai probabil nu provin direct de la Gmail”, ci din diverse alte surse, unde utilizatorii isi folosesc contul de Gmail pentru a se loga pe alte site-uri.

Un reprezentant Google a comentat printr-un e-mail ca “securitatea utilizatorilor nostri este foarte importanta pentru noi. Nu avem nicio dovada ca sistemele noastre au fost compromise, dar de fiecare data cand detectam ca o adreas de Gmail a fost compromisa, luam masuri pentru a ajuta utilizatorul respectiv sa-si securizeze contul.”

Rugam toti clientii megahost sa-si schimbe parolele de pe toate site-urile unde au folosit ca username adresa de Gmail, inclusiv parola de la contul de Gmail.