Intel vrea sa modernizeze datecenterele cu noi procesoare Xeon pentru servere

Intel-2012-2018-Server-CPU-Roadmap-Reveled-2Intel doreste sa modernizeze datacenterele cu ultimele modele de procesoare Xeon pentru servere, care ofera mai multe nuclee de procesare, viteza mai mare transfer si consuma mai putina energie.

“Intel Xeon E5-2600 v3 sunt cele mai rapide procesoare pentru servere ale companiei la ora actuala” a declarat Diane Bryant, vice presedinte senior si manager general al Intel Data Center Group.

Procesoarele sunt bazate pe microarhitectura Haswell si vor inlocui procesoarele Xeon E5-2600 v2, care se regasesc in peste 80% din serverele Intel vandute in cel mai recent trimestru fiscal.

Serverele vor oferi o performanta mai mare si vor consuma mai putina energie datorita noului CPU, a spus Bryant. De asemenea, acestea vor comunica mai rapid intre ele, fapt care ar putea contribui la creșterea performantei datacenterelor, a spus Bryant.

Cu o frecventa de top de 3.7 GHz, Xeon E5-2600 v3 vor fi primele procesoare pentru servere cu suport pentru noile memorii DDR4, care vor oferi cu 40% mai multa latime de banda, vor cunsuma cu 35% mai putina energie si vor avea mai putine erori, comparativ cu memoriile DDR3.

“Scopul final este sa modernizam si sa automatizam procesele care au loc zilnic intr-un datacenter” a spus Bryant.

Hewlett-Packard, Dell, Lenovo, IBM, Huawei si alte companii vor produce servere bazate pe noile procesoare Intel.

Si serverele pe care se face hosting megahost.ro folosesc procesoare Intel Xeon.