Avantajele si dezavantajele installerelor de scripturi

Un installer 1-click este un instrument popular pe care multe companii de hosting il ofera clientilor lor, usurandu-le munca de a instala scripturi gratuite si, uneori, comerciale. Aceste scripturi pot varia de la sisteme de management al continutului la aplicatii web de e-commerce. Multe scripturi sunt gratuite si open source, disponibile clientilor fara niciun cost suplimentar. Altele pot necesita licenta inainte de finalizarea instalarii.

Installerele 1-click au unele beneficii evidente, dar de asemenea, au si unele dezavantaje. Iata o prezentarea succinta a acestora.

Avantaje

1) Instalare rapida si usoara
2) Pre-configurate sa mearga pe serverul dvs.
3) Usor de dezinstalat
4) Pot include un serviciu de update

Dezavantaje

1) Mai putine optiuni de personalizare
2) Dependenta de serviciul de update poate duce la intarzieri de update
3) Se poate intampla ca setarile de configurare sa nu fie cele mai optime sau securizate

Cele mai multe dintre dezavantaje sunt conditionate, ceea ce inseamna ca este posibil sa aveti un installer 1-click care sa functioneze fara aceste probleme. Cele mai multe companii de hosting ofera installere de script care usureaza munca utilizatorilor de a-si cumpara si a-si instala scripturile pe care le doresc. Multe dintre aceste scripturi sunt accesibile prin intermediul panoului de control web-based oferit de furnizorul de hosting, iar utilizatorii pot specifica setarile inainte de instalare.

Tipurile de update-uri, daca este cazul, depind de software-ul de instalare al scriptului. Este posibil ca unele sa nu ofere update-uri automate la scripturi, lasand acest lucru pe mana utilizatorului. Pentru scripturi cum ar fi WordPress, utilizatorul poate utiliza instrumentul de auto-update al aplicatiei. Altele ar necesita update-uri manuale.

Dupa cum puteti vedea, argumentele pro ale installerelor 1-click le depasesc in mare masura pe cele contra. Ele sunt, in general, caracteristici suplimentare care nu costa nimic pentru a fi utilizate, astfel incat sa puteti beneficia de ele fara a avea cheltuieli suplimentare.