Aveti cu adevarat nevoie de un nume de domeniu?

In primele zile ale www-ului (World Wide Web) toate lumea dorea un domeniu de genul nume.com sau firma.com iar cand acest tip de domeniu nu a mai fost disponibil, expresia sau sintagma compusa din mai multe cuvinte a fost urmatorul trend pentru alegerea unui nume de domeniu, de exemplu prestare-servicii.com. In momentul de fata exista zeci de milioane de nume de domenii inregistrate si companiile incearca sa inregistreze orice domeniu care contine un cuvant cat mai apropiat de domeniul lor de activitate pentru a beneficia de o adresa URL cat mai profitabila pentru site-ul lor.

Deci: mai merita sa achizitionati un nume de domeniu?

Motive pentru a cumpara un domeniu:

In prezent, achizitionarea unui nume de domeniu este un lucru simplu si banal. Nu trebuie neaparat ca numele domeniului sa fie un cuvant din dictionar pentru a avea succes. Puteti inregistra un nume de genul “blablafla.com” care printre altele este si disponibil in momentul de fata. Pentru a verifica instant un nume de domeniu si disponibilitatea acestuia puteti accesa megahost.ro, sectiunea inregistrare domeniu.

Numele de domeniu te va insoti peste tot pe internet, pe site, la email, etc. Vei putea oricand crea o adresa de mail sau mai multe de forma utlizator@domeniu.tld. De retinut este faptul ca, mai ales in cazul site-urilor orientate catre afacerile online, va exista mereu o asociere puternica intre numele de domeniu si un nivel minim de profesionalism.

Motive pentru a nu cumpara un domeniu
Daca faceti ceva simplu si banal, nu este intotdeauna necesar sa achizitionati un nume de domeniu propriu. Exista o multime de site-uri care va permit sa va creati un site folosindu-va de domeniul lor (de genul utilizator.blogspot.com sau utilizator.wordpress.com) iar site-ul nu este obligatoriu sa fiu un blog.

Exista totusi si mici batai de cap daca aveti propriu nume de domeniu, mai ales daca doriti sa schimbati proprietarul domeniului sau sa modificati nameserverele si atunci este necesar sa confirmati anumite link-uri din eventualele emailuri primite.

Insa daca rulati o afacere, achizitionarea unui nume de domeniu constituie un prim pas important.

De retinut faptul ca daca achizitionati un nume de domeniu si apoi va razganditi sau doriti un al nume, numele domeniilor nu se pot modifica. Nu este posibil ca astazi sa inregistrati domeniul si maine sa renuntati la acesta.