Aveti grija de site-ul dvs. in trei pasi simpli

securedHackerii din ziua de azi vizeaza tot mai mult site-urile vulnerabile, fie pentru a se afirma, fie pentru a trimite un mesaj, fie pentru a face flood. Protejarea brandului online necesita multa vigilenta.

Sa luam ca exemplu un site WordPress. Crearea acestuia a devenit mai usoara ca niciodata, mai ales ca majoritatea furnizorilor de hosting ofera instrumente prin care se poate instala WordPress doar cu un singur click. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie sa inteleaga ca site-urile, indiferent de platforma pe care sunt dezvoltate ((WordPress, Joomla, Drupal, etc.), necesita mentenanta regulata. Hackerii cauta continuu site-uri ale caror administratori folosesc parole usor de ghicit, le configureaza incorect sau nu fac cele mai recente update-uri de securitate la platforma CMS folosita sau la plugin-uri, teme, etc.

“Problema parolelor usor de ghicit poate fi rezolvata chiar si de catre un utilizator neexperimentat, dar sa tii pasul cu un flux constant de vulnerabilitati si update-uri necesita diligenta”, spune Mark Maunder, CEO al firmei de securitate Wordfence.

Acesti trei pasi simpli va vor ajuta sa sporiti securitatea site-ului dvs. si sa evitati situatiile neplacute:

1) Faceti update-urile de securitate cat mai curand posibil

Abonarea la orice newsfeed-uri legate de vulnerabilitatile ce pot aparea in software-ul si plugin-urile utilizate va poate scapa de multe probleme. Cel mai bine este sa stiti din timp la ce sa va asteptati si sa actionati in consecinta.

2) Nu neglijati plugin-urile si temele

Pe langa mentinerea cu update-urile la zi a CMS-ului folosit, la fel trebuie procedat si pentru fiecare plugin sau tema folosita, deoarece hackerii se pot folosi si de vulnerabilitatile din acestea pentru a va compromite site-ul.

O varietate de plugin-uri WordPress pot spori securitatea site-ului dvs: Wordfence, BulletProof Security si iThemes Security scaneaza site-urile pentru a descoperi brese de securitate si ofera anumite sugestii pentru a imbunatati securitatea impotriva atacurilor cele mai comune.

3) Faceti backup in mod regulat

Un website reprezinta o responsabilitate si necesita intretinere frecventa. Administratorii trebuie sa faca backup la site in mod regulat si sa-l copieze de pe server undeva local. Multi administratori web neexperimentati omit acest pas foarte important.

Pasii enumerati mai sus se aplica indiferent de CMS-ul folosit. WordPress, Joomla, Drupal, etc., toate necesita update-uri regulate, atat pentru platforma principala, cat si pentru plugin-urile sau temele existente.

Sursa foto

22 Comments Aveti grija de site-ul dvs. in trei pasi simpli

 1. Flores

  Un articol foarte util pentru toti utilizatorii. Citindu-l cu rabdare,ne dam seama cat este de importanta informatia prezentata.

 2. bogorodita viorel daniel

  este intr-adevarun site interesant.eu numai ce l-am descoperit dar o sa intru si in continuare ,mai mult de atat o sa-l si recomand tuturor

 3. Bold-Cotuna Anamaria-Georgiana

  Acest sfat este foarte util pentru utilizatorii internetului, ferindu-i de hackeri

 4. Stoica Elena

  Un articol foarte util pentru toti utilizatorii. Citindu-l cu rabdare,ne dam seama cat este de importanta informatia prezentata.

 5. mihailov achim

  nimeni nu isi doreste sa fie calcat de hackeri,iar informatiile din acest articol ne prezinta trei pasi simpli prin care ne putem proteja site_ul.

 6. BUTA CLAUDIU MARCEL

  Un articol extrem de interesant, care ne invata pas cu pas cum sa ne ferim de atacul hackerilor.

 7. Ilascu Mihai

  Foarte utile informatiile oferite de acest articol. Multumim si asteptam sa ne tineti la curent!

 8. florentina anghel

  Un articol interesant care, prin informatiile prezentate, structurate in 3 pasi, ne protezeaza de eventuale neplaceri.

 9. stefania vasiliu

  Foarte clar si concis scris. Este bine ca poate fi inteles si de un nepriceput al internetului.

 10. Cazacu Constantin Ciprian

  Un articol foarte interesant.Trebuie sa se tina cont neaparat de aceste sfaturi pentru ca intretinerea unui site este ca ingrijirea unui copil.

 11. Daniel Florin

  Aceste sfaturi sunt de folos si articolul merita citit,mie chiar mi-au folosit si recomand sa ascultati aceste sfaturi

 12. Diana Flor

  Este un site interesant , am descoperit unele lururi ce ma vor ajuta pe viitor si cu siguranta voi reveni sa mai aflu si altele .

 13. Stoica Elena alexandra

  Un articol de nota 10 si sfaturi foarte bune, avand in vedere ca hackerii vizeaza foarte multe site-uri

 14. Antal Csabyka

  Un articol foarte util pentru toti utilizatorii. Citindu-l cu rabdare,ne dam seama cat este de importanta informatia prezentata.

Comments are closed.