Studiu: Extensia unui domeniu are impact minim asupra search engine ranking

dot-comPotrivit unui nou raport de la firma de consultanta SEO Moz, extensia domeniului unui website are impact minim asupra search ranking-ului Google. Studiul Search Engine Ranking Correlation Study and Expert Survey indica faptul ca includerea unor cuvinte cheie in numele de domeniu, precum si extensia de domeniu, au a doua cea mai mica importanta in search ranking-ul unui site. Cel mai mic impact asupra search ranking-ului il au retelele sociale (“like-urile” de pe Facebook, etc).

Moz a pus peste 100 de intrebari la peste 150 de profesionisti in marketing si a folosit informatiile colectate pentru a putea realiza acest studiu. De asemenea, studiul a inclus si date colectate de la parteneri precum SimilarWeb, Ahrefs si DomainTools. In loc sa incerce sa identifice factorii de baza in algoritmul de cautare Google, Moz a identificat caracteristicile unei pagini web care sunt cel mai des asociate cu o pozitionare mai buna in clasamentul motoarelor de cautare.

Constatarile studiului includ faptul ca numarul de link-uri catre o pagina este inca puternic asociat cu un ranking mai bun in topul Google. Desi site-urile cu extensia .org stau mai bine decat cele cu extensia .edu, .biz si chiar decat cele .com, diferenta observata intre extensiile de domeniu este una minora.

Un impact mai mare asupra pozitionarii in clasamentul motoarelor de cautare il are bounce rate-ul, care la randul sau este depasit de timpul de raspuns al serverului. Acest lucru sugereaza ca cel mai important lucru pe care un furnizor de hosting il poate face pentru clientii sai in ceea ce priveste SEO este sa afiseze continutul site-ului rapid si in mod constant.

In ceea ce priveste mobile ranking, optimizarea pentru dispozitivele mobile este unul dintre cei mai importanti factori, singurul factor mai important ca acesta fiind unicitatea continutului. Acest lucru putea fi anticipat inca din februarie, cand Google a anuntat ca noul sau algoritm va pune mai mult accentul pe optimizarea pentru dispozitive mobile.

Sursa foto

5 Comments Studiu: Extensia unui domeniu are impact minim asupra search engine ranking

  1. Liliana Vanghelie

    pentru cei care urmaresc promovarea site-urilor este interesant de stiut . multumim pentru informatii .

Comments are closed.