Baza de date eBay a fost sparta. Clientii sunt rugati sa-si schimbe parolele urgent

eBay cere clientilor sai sa-si schimbe parolele, dupa ce cativa hackeri au reusit sa patrunda in reteaua sa.

Potrivit eBay, baza de date sparta continea parolele criptate, numele clientilor, adrese de e-mail si de domiciliu, date de nastere, numere de telefon, precum si informatii despre angajati .

“Hackerii au reusit sa obtina acces la datele de logare al unui mic numar de angajati, obtinand acces neautorizat la reteaua companiei eBay” a declarat compania intr-un comunicat. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada de acces neautorizat la informatii financiare sau ale cardurilor de credit, care sunt criptate si stocate separat.

Baza de date a fost sparta candva intre sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie, desi acest lucru a fost descoperit cu aproximativ doua saptamani in urma.

PayPal, detinut de eBay, a declarat ca acest incident nu a afectat in niciun fel informatiile financiare ale clientilor sai.

“Cercetari amanuntite au aratat ca nu exista nicio dovada de acces neautorizat la informatii personale sau financiare ale clientilor PayPal, deoarece acestea sunt criptate si stocate separat, iar PayPal nu impartaseste informatii financiare cu comercianti, nici macar cu eBay”.

Clientii de hosting care au un cont pe eBay sunt rugati sa-si schimbe urgent parola de la acest site, precum si de la alte site-uri/conturi care folosesc aceeasi parola.