Blog Gratuit sau pe Hosting Propriu?

blogDin punct de vedere al SEO, achizitia unui plan de hosting propriu este ideala, asta v-o poate spune orice specialist in SEO. Oricum, multa lume foloseste cu succes platformele gratuite de blogging, de genul www.blogger.com al lui Google, fara sa se fi gandit niciodata sa isi achizitioneze un domeniu si un cont de hosting propriu.

Exista totusi destule dezavantaje pentru varianta gratuita: administrarea software, analiza traficului, performante si limitari, flexibilitate si facilitati, etc.

Administrarea Software

In cazul unui blo gratuit sunteti limitati la a folosi sistemul de administrare software sau platforma pe care v-a pus-o la dispozitie providerul de blog. De exemplu daca folositi Blogger, nu aveti alta varianta decat sa folositi panoul de administrare de la respectiva platforma si sunteti limitati la a folosi facilitatile pe care providerul vi le pune la dispozitie. Prin comparatie: in cazul in care aveti hosting petru blog pe propriul domeniu, puteti alege sistemul de management pe care il doriti, puteti sa va imbunatatiti sau modificati blogul cu pluginurile dorite.

Analiza si Statistici ale Traficului

Unele platforme de blogging gratuit va permit sa instalati scripturile pentru Google Analytics care pot fi foarte folositoare pentru monitorizarea vizitelor. Aceasta insa nu se poate compara cu uneltele de analiza si statistici pe care le aveti intr-un cont de hosting propriu. De exemplu la megahost.ro toate pachetele de hosting beneficiaza de AWStats, un instrument extrem de complex si puternic de analiza si statistici de trafic web.

Performante si Limitari

Trebuie sa stiti ca atunci cand folositi un provider de free blogging, blogul Dumneavoastra este pe un server pe care se mai afla alte cateva mii de bloguri si asta nu ar fi chiar atat de rau, dar impartiti si acelasi domeniu. Asta este mult mai rau decat clasicul hosting shared. In cazul in care folositi bloguri gratuite si serverul pe care aveti blogul se aglomereaza si performantele acestuia se degradeaza, nu aveti ce sa faceti, nu va puteti lua blogul si sa va mutati la alt provider sau sa solicitati mutarea pe alt server sau upgradeul contului.

Concluzie: Daca aveti blog pe propriul cont de hosting este mai avantajos: din punct de vedere al SEO, al performantelor blogului, al controlului traficului si al analizei vizitatorilor, din punct de vedere al software-ului pe care il puteti folosi cat si al limitarilor pe care le puteti intalni la o platforma gratuita.

Va reamintim ca la megahost.ro platforma WordPress este preinstalata pe toate pachetele de hosting si o puteti instala in contul dvs cu doar cateva clickuri, fara a avea nevoie de cunostinte tehnice.

1 Comment Blog Gratuit sau pe Hosting Propriu?

Comments are closed.