Browserul Google Chrome 12 este disponibil pentru download

Google a lansat azi versiunea 12 a browserului Chrome, versiune care  aduce cateva imbunatatiri in ceea ce priveste securitatea, confidentialitatea si capabilitatile grafice.

De acum, Chrome va verifica automat fisierele downloadate pentru prezenta de malware, cei de la Google spun ca browserul a fost proiectat in asa fel incat nu este necesar sa se cunoasca ce site a fost vizitat sau ce fisiere au fost descarcate pentru ca detectarea de malware sa functioneze. Probabil a fost implementat vreun algoritm nou de detectie marca Google.

O alta noutate consta in faptul ca se poate seta direct din browser ce fisiere sunt salvate prin componentele Flash, acele asazise Flash Cookies mai precis.

Pe partea de grafica, Chrome 12 vine cu accelerare hardware pentru styleshheturile CSS 3D ceea ce permite efecte de genul rotirii si modificarii dimensiunilor videoclipurilor.

Mai exista si alte imbunatatiri minore cum ar fi posibilitatea de a cauta aplicatii Chrome (Apps) direct din address bar.

Google Chrome poate fi descarcat gratuit de pe pagina producatorului (Descarca Google Chrome) sau pentru cei care deja il folosesc, updatelul este deja disponibil chiar din browser sau va fi disponibil in cateva zile in functie de locatie.