Cand sa folositi planuri de VPS hosting ieftine

Planurile de hosting VPS sunt unice, cu toate ca se aseamana destul de mult cu planurile de hosting shared. In timp ce in cazul hostingului shared resursele unui server sunt impartite de toti utilizatorii, in cazul hostingului VPS, utilizatorul are o particica proprie din server, ale carei resursele le poate utiliza in totalitate. Din acest motiv, hostingul VPS este unul dintre cele mai diversificate tipuri de hosting existente pe piata cu preturi incepand de la 10 euro pe luna.

Cu toate ca se aseamana foarte mult, hostingul shared are ca dezavantaje downtime-uri destul de mari din cauza numarului mare de conturi aflate pe server, acest lucru ducand la supra solicitarea serverului.

Cu toate ca majoritatea considera ca hostingul shared este mai ieftin decat hostingul VPS, acest lucru nu este in totalitate corect. Marea majoritate a furnizorilor de servicii de hosting web conditioneaza achizitionarea unui pachet de hosting shared, pe o perioada de minim 6 luni sau un an. In cazul hostingului VPS, plata se poate face lunar. Chiar daca optati pentru un hosting VPS de 30 de euro pe luna, plata pentru prima luna reprezinta jumatate din suma pe care ar trebui s-o platiti pentru un cont de hosting shared de 5 euro pe luna pentru o perioada de un an).

In cazul in care considerati ca reteaua dvs. de site-uri se poate extinde rapid, atunci un plan de VPS hosting poate fi o solutie accesibila si capabila sa satisfaca nevoile dvs.